avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se aplica art34(5) modificat, fara a intra in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se aplica art34(5) modificat, fara a intra in conflict cu clauza din CIM ref. la confidentialitatea salariului?

Extras din L40/2011 :"La articolul 34, alineatul (5) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
(5) La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.”

Daca in CIM, CCM si Regulamentul de ordine interioara al unei companii, scrie de nenumarate ori despre atat de importanta confidentialitate a salariului primit, obligatie impusa atat intre angajati, cat si intre angajati si terti, ce se intampla de la 1 mai avand in vedere modificarile aduse pe acest articol?
Orice nou angajator,daca e curios, poate cere potentialului angajat sa aduca adeverinta de la vechiul loc de munca cu salarizarea, obligandu-l pe acesta sa incalce clauza de confidentialitate a salariului,semnata cu vechiul angajator?Devine aceasta clauza nula fata de terti?
Cum se aplica mai exact?
Si ce sanctiune se aplica angajatorului,si de catre cine, daca refuza sa elibereze un asemenea document, contrar cu politica de confidentialitate a firmei?

Alte discuții în legătură

Munca și salarizare Enachee Enachee Bună ziua! As vrea sa știu dacă angajatorul este obligat sa-mi dea documente care atesta salariul brut lunar din ultimi 28 de ani de pe ştatul de plata ... (vezi toată discuția)
Taxa emitere - adeverinta de vechime in munca? krokooo krokooo Am lucrat 23 de ani la un SA ca filatoare. Intre timp SA-ul s-a transformat in srl, si-a redus personalul la 4 angajati si si-a schimbat obiectul de ... (vezi toată discuția)
Adeverință vechime Ana maria1989 Ana maria1989 Buna ziua ! Vechiul angajator nu vrea sa îmi elibereze adeverință de vechime ! Cum procedez sa o obțin ? mulțumesc (vezi toată discuția)