avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Taxa emitere - Adeverinta de vechime in munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Taxa emitere - Adeverinta de vechime in munca?

Am lucrat 23 de ani la un SA ca filatoare. Intre timp SA-ul s-a transformat in srl, si-a redus personalul la 4 angajati si si-a schimbat obiectul de activitate. Luand contact cu firma pentru eliberarea unei adeverinte de vechime in munca si recalculare a sporurilor de toxicitate si de noapte, am avut surpriza sa mi se solicite cate o taxa pentru fiecare operatiune/adeverinta in parte... in total 300 RON. E legal, ca societatile sa solicite bani pentru eliberarea acestor adeverinte angajatii restructurati? Cum pot ocoli taxa impusa de catre noii proprietari ai societatii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 18 Martie 2010
Conform art.34 alin5 C.mun., la solicitarea salariatului angajatorul este obligat să elibereze un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate.
Deşi art. 34 alin. (5) se referă textual la "solicitarea salariatului" trebuie să admitem, raţional, că obligaţia angajatorului de a elibera un document atestând activitatea desfăşurată de salariat, nu poate fi conditionata de plata unei taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii ,contract de munca,demisie Virgil2380 Virgil2380 Sunt fost angajat a unei firme de stat,actualmente in faliment .Am solicitat la sediul firmei adeverinta cu vechimea si sporurile pe care le-am avut in firma ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta vechime Buburuzsa Buburuzsa Buna ziua! Am lucrat anterior la o societate comerciala, in prezent lucrez in alta parte. Dat fiind faptul ca la locul actual de munca mi s-a pierdut cartea de ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta sporuri salariale, vechime,toxicitate etc. horiasima horiasima Ma lovesc de o problema pe care am vazut-o tratata si pe forumul dvs. Si anume eliberarea de adeverinte de sporuri salariale ,de toxicitate, depasiri de plan, ... (vezi toată discuția)