avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverință vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverință vechime

Buna ziua ! Vechiul angajator nu vrea sa îmi elibereze adeverință de vechime ! Cum procedez sa o obțin ? mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 8 Octombrie 2018
Faceti cerere si sa va dea nr de inregistrare, este obligat sa va elibereze.
Art. 34 alin 5) Codul Muncii: (5) La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este
obligat să elibereze un document care să ateste activitatea desfăşurată de
acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă, în meserie şi în
specialitate
Art. 40, alin 2, lit h) la obligatiile angajatorului: să elibereze, la cerere, toate documentele care atestă calitatea de salariata solicitantului;
dar trebuie sa faceti cerere.
Si cererea unde trebuie depusa?
la angajator
Incepand cu 01.01.2011, prin OUG 123/2010 s-a abrogat Legea nr.130/1999 priivnd unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca si nu mai subzista obligatia angajatorilor de a depune la sediul inspectoratelor teritoriale de munca, actele privind incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea raporturilor de munca.

Potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, “la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverință vechime in muncă Cazacub@yahoo.com Cazacub@yahoo.com Bună ziua, ma numesc numesc B.N.din București.Am lucrat la un mic magazin alimentar din 23.09.2003- 10.09.2018 ( 15 ani) .Patronul a fost de acord să ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime bgg0 bgg0 Daca atat angajatorul cat si ITM refuza sa imi elibereze adeverinta de vechime in munca (ma trimit de la unii la altii) cui trebuie sa ma adresez? Ii dau in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am nevoie de ajutor, cum se poate ( pot ) obtine adeverinta ... lucianmironescu lucianmironescu Buna ziua, am nevoie de ajutor, cum se poate ( pot ) obtine adeverinta ( adeverinte) de vechime, sau un extras de revisal care sa cuprinda perioada de timp de ... (vezi toată discuția)