avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum se returneaza cautiunea depusa la o licitatie, ...
Discuție deschisă în Executare silită

cum se returneaza cautiunea depusa la o licitatie, nula de drept. cine constata nulitatea?

M/am inscris la o licitatie a unui bun imobil proprietatea unei firme, am depus cautiune si am fost declarat adjudecatar. Pina sa platesc pretul total firma a intrat in procedura insolventei si am fost anuntat ca orice alte acte ulterioare pe care le voi face in cauza respectiva sunt nule de drept. Prin urmare am facut cerere de returnare a cautiunii depuse.
Executorul refuza sa returneze cautiunea si m/a trimis la judectorul sindic sa constate nulitatea de drept a proc verbal de licitatie. Acesta si/a declinat competenta catre instanta civila. Alta aminare alta discutie.... si eu stau cu banii blocati de 4 luni.
CE SA FAC? Cine greseste aici?
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 08:09, 12 Iulie 2008
Din moment ce banii i-ati platit la executorul are a organizat licitatia si in momentul licitatiei societatea comerciala nu era in faliment, executorul trebuie sa va restituie banii.
S-a facut cumva contestatie la executare in cauza, de catre debitor pentru anularea formelor de executare din dosarul executional?
:( Nu a depus nimeni contestatie. Am solicitat in scris executorului eliberarea cautiunii acesta nici nu mi/a raspuns. Am sesizat Camera Executorilor Galati si acestia m/au trimis la judecatorul sindic. Am depus cerere de constatare a nulitatii la judecatorul sindic si acesta si/a declinat competenta in favoarea unei instante civile ..... Acum sa treaca vacanta ca sunt obositi saracii. Asta e.
Ma gindeam sa depun plingere penala impotriva executorului pentru abuz in serviciu, si sa/i cer daune acolo cit cuprinde, pt ca pe cai neoficiale am aflat ca "nu vor muschii lui" sa/mi returneze banii, deci e constient ca trebuie sa/i returneze dar nu vrea.
Potrivit Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti, impotriva activitatii executorului judecatoresc puteti face plangere la Judecatoria in a carei raza teritoriala isi desfasoara activitatea acesta.
Daca deja ati facut acea cerere, veti avea fixat termen de judecata si judecatorul va da hotararea. Poate pana atunci, cand va vedea ca are proces pe rol, executorul va rezolva situatia si va va da banii inapoi.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa cautiune licitatie publica e11a e11a Vreau sa cumpar un imobil din blocul in care locuiesc si care a fost scos la licitatie publica. Nu stiu care este procedura. Poate cineva sa ma lamureasca daca ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu? urgent Ofof Ofof Buna seara Azi am participat la o licitatie publica, care era la al 3-lea termen (pretul era scazut la 75% din evaluarea imobilului). Am fost 2 licitatori ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita elenealina elenealina Buna seara, am adjudecat un apartament la licitatie publica in data de 1/04/2015, iar in data de 10 ,proprietarul a depus contestatie cerand anularea tuturor ... (vezi toată discuția)