avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Punctajul mediu anual
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Punctajul mediu anual

Buna ziua.
Am lucrat 25 de ani la firme din Romania cu un echivalent al punctului de pensie de 1,2-1,8 iar in ultimii 3ani platesc cash la casierie CAS in valoare de 320 lei.
Va rog sa-mi spuneti care este valoarea pensiei,sau cate puncte primesc pentru acesti bani?
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:54, 30 Aprilie 2011
Punctajul acumulat pe intreaga perioada de contributie se imparte la stagiul de cotizare si rezulta punctajul mediu anual.
Suma pentru care s-a platit asigurarea,se va imparti la salariul mediu brut pe economie,rezultand punctajul lunar,respectiv anual.Aplicatie pentru anul 2011:
320 de lei reprezinta 31,3% din 1022 lei.Deci 1022 lei este suma pentru care se plateste aceasta asigurare(320 de lei).
1022(suma asigurata) : 2022(salariul mediu brut pe economie,prognozat pentru 2011) =0,5 puncte(aproximativ)pentru 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul punctajului pentru pensie in urma primirii de ajutoare la iesirea la pensie supuse cas, cass, impozit spria spria Am iesit la pensie de boala gr.lll in luna iunie 2011 si am primit ajutoare la iesirea la pensie in cuantum de 12800 ron si dupa ce sa retinut cas , cass, ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters377479 ContSters377479 buna dimineața. la un salariu brut de 3200lei si vechime 36ani cat va fi pensia anticipată (vezi toată discuția)
Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un calcul legat de pensie ... Eisa Eisa buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un calcul legat de pensie ,sau sa-mi spuneti cum se procedeaza : Daca in anul 2022 s-a depus contributia de pensie ... (vezi toată discuția)