amgliga a scris:
Dar eroarea pentru decizia din 2005 nu este a mamei mele si nu intelege de ce trebuie sa plateasca o eroare care nu ii apartine, mai ales ca trebuie sa returneze niste diferente de bani pentru po perioada de 3 ani.
Nu plateste pentru eroarea lucratorului, restituie niste sume pe care le-a incasat desi nu i se cuveneau (art. 187, alin. 1 din Legea nr. 19/2000). In privinta persoanei care a gresit in 2005, atunci cand s-au recalculat pensiile conform OUG nr. 4/2005, puteti sa faceti sesizare la conducerea casei de pensii si sa solicitati sa fie sanctionata.
amgliga a scris:
Punctajul pentru activiate este corect, dar cel potential si asimilat de ce ar diferi cu ceva din 2008 pana in 2010, din moment ce in perioada respectiva nu s-a modificat nimic?
Nu am cum sa va raspund la intrebare, ar trebui sa am dosarul de pensie in fata ochilor. Doar asa as putea sa-mi dau seama unde a fost eroarea. Totusi, decizia de debit nu este motivata? In cuprinsul deciziei ar fi trebuit mentinat motivul creerii debitului.
amgliga a scris:
Totusi dorim sa ne clarificam daca este o eroare in decizia din 2005 sau ultima decizie, in care i-a fost recalculat punctajul.Cum putem proceda?
Va inscrieti in audienta la directorul casei teritoriale de pensii si solicitati sa vi se explice de unde a rezultat debitul.