avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionar si viceprimar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionar si viceprimar

Are dreptul si la pensie un viceprimar???
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:46, 29 Aprilie 2011
poate cumula pensia cu salariul.
Daca pensia este de limita de varsta,se poate cumula cu salariul in urmatoarele conditii:



Legea 329/2009 modificata prin O.U.G.11/2011
Art. 17. -
(1) Beneficiarii dreptului la pensie apartinand atat sistemului public de pensii, cat si sistemelor neintegrate sistemului public care realizeaza venituri salariale sau, dupa caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de numire, potrivit legii, in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritoriala, pot cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, daca nivelul acesteia nu depaseste nivelul castigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat".


Salariul mediu brut pe anul 2011 = 2.022 lei
[art. 15 din Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2011, LEGEA nr. 287/2010 din 28 decembrie 2010, publicata in Monitorul Oficial nr. 880 din 28 Decembrie 2010]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie salariu. Zetu Elena Zetu Elena Sunt pensionara pentru limita de varsta de la 1 iulie 2011.Am o pensie de 1003 lei si cumulez cu salariul avut la locul de munca(lucrez in continuare cu un nou ... (vezi toată discuția)
Conform codului muncii 2011, cum se poate continua activitatea pe aceeasi functie, dupa pensionarea la limita de varsta? fpamfile fpamfile Conform noii legi a pensiilor, indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta pe data de 16 mai 2011. Eu am facut cererea de pensionare, iar cand am ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie salariu soso12 soso12 Daca sunt pesionar (pensie militara de serviciu),care este in suma neta de 1610 lei, pot sa lucrez in cadrul unei institutii bugetare?Cum se cumuleaza pensia ... (vezi toată discuția)