avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conform Codului Muncii 2011, cum se poate continua ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conform Codului Muncii 2011, cum se poate continua activitatea pe aceeasi functie, dupa pensionarea la limita de varsta?

Conform noii legi a pensiilor, indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta pe data de 16 mai 2011. Eu am facut cererea de pensionare, iar cand am inaintat-o, mi s-a propus continuarea activitatii pe o perioada determinata (1 an), pana la formarea unui inlocuitor. V-as ruga sa-mi sugerati care ar fi modalitatile prin care pot face acest lucru, mai ales ca, sunt implicata intr-un proiect drag mie si ca, dupa ce mi-am facut o simulare de calcul al pensiei, doresc acest lucru. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:59, 13 Mai 2011
Pe aceeasi tema:

www.avocatnet.ro/content/for...

Legea 329/2009 modificata prin O.U.G.11/2011
Art. 17. -
(1) Beneficiarii dreptului la pensie apartinand atat sistemului public de pensii, cat si sistemelor neintegrate sistemului public care realizeaza venituri salariale sau, dupa caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de numire, potrivit legii, in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritoriala, pot cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, daca nivelul acesteia nu depaseste nivelul castigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat".


(2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile persoanelor care:
a) la data intrarii in vigoare a prezentului capitol sunt pensionari cumularzi;
b) dupa data intrarii in vigoare a prezentului capitol devin pensionari cumularzi.

Salariul mediu brut pe anul 2011 = 2.022 lei
[art. 15 din Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2011, LEGEA nr. 287/2010 din 28 decembrie 2010, publicata in Monitorul Oficial nr. 880 din 28 Decembrie 2010]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate gradul iii asociata cu pensia anticipata costy1812 costy1812 Sunt pensionar MAI,prin decizia comisiei militare cu gradul 3 de invaliditate.Casa de pensii a MAI a emis o decizie de pensionare cu titlu de pensie ... (vezi toată discuția)
Pensionar si viceprimar ANAFNAFA ANAFNAFA Are dreptul si la pensie un viceprimar??? (vezi toată discuția)
Cumul pensie salariu. Zetu Elena Zetu Elena Sunt pensionara pentru limita de varsta de la 1 iulie 2011.Am o pensie de 1003 lei si cumulez cu salariul avut la locul de munca(lucrez in continuare cu un nou ... (vezi toată discuția)