Am aflat ca Finantele au organizat licitatie pentru niste bunuri imobile ale unei sociatati cu care am colaborat si care nu mi-a onorat facurile. Nu am putut sa scot banii de la acea societate sub nici un chip. Cind am aflat de licitatie am fost foarte fericit, numai ca Finantele imi supn ca nu au nici o baza legala sa imi dea si mie banii desi mi-au analizat balanta si au vazut ca societatea in cauza nu mi-a platit. Oare nu exista nici o posibilitate sa pot si eu sa fac o cerere la Finante si sa imi dea bani de pe urma licitatiei sau chiar sa pot sa am intiietate la urmatoarele bunuri ale societatii ce urmeza a fi valorificate?
Multumesc.
Vedeti legea insolventei
a) insolvenţa este prezumată ca fiind vădită atunci când debitorul, după 30 de zile de la scadenţă, nu a
plătit datoria sa faţă de unul sau mai mulţi creditori
multumesc.societatea nu este in insolventa .a platit chiar si datoriile cu stopaj la sursa insa insa inregiastreaza datorii mari din impozit pe profit si TVA. Ma pot inscrie eu ca si creditor dupa ce Finantele au organizat licitatia si unde ?
Art. 6. - Toate procedurile prevăzute de prezenta lege, cu excepţia recursului prevăzut la art. 8, sunt de competenţa tribunalului în a cărui rază teritorială îşi are sediul debitorul, astfel cum figurează acesta în registrul comerţului, respectiv în registrul societăţilor agricole sau în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor, şi sunt exercitate de un judecător-sindic.
Art. 7. - (1) Citarea părţilor, precum şi comunicarea oricăror acte de procedură, a convocărilor şi notificărilor se efectuează prin Buletinul procedurilor de insolvenţă. Comunicarea citaţiilor, a convocărilor şi notificărilor faţă de participanţii la proces, al căror sediu, domiciliu sau reşedinţă se află în străinătate, este supusă dispoziţiilor Codului de procedură civilă, cu modificările şi completările ulterioare. Buletinul procedurilor de insolvenţă va fi realizat şi în formă electronică.
(2) În procedurile contencioase reglementate de prezenta lege vor fi citate în calitate de părţi numai persoanele ale căror drepturi sau interese sunt supuse spre soluţionare judecătorului-sindic, în condiţii de contradictorialitate. În toate celelalte cazuri se aplică dispoziţiile din Codul de procedură civilă referitoare la procedura necontencioasă, în măsura în care nu contravin unor dispoziţii exprese prevăzute de prezenta lege.
Asta inseamna ca trebuie sa ma duc la instanta , nu au treba finantele?....dar eu totus vreu niste bani de la Finate si vreau sa tina cont de mine la urmatoarea licitatie .Oare de ce nu gasesc o persoana in finante sa imi expilice toate astea ?
Finantele nu au nicio treaba cu banii care doriti sa-i recuperati de la ....x.
Finantele nu au obligatie fata de d-stra.
Instanta decide daca suma pe care o aveti de recuperat de la X este reala.
Am lucrat in finante.