avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis romanesc anulat - pot sa circul in Romania cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis romanesc anulat - pot sa circul in Romania cu permisul spaniol?

rezident in spania cu permisul romanesc anulat in romania anul trecut in urma unui accident rutier,in prezent detin si un permis spaniol dobandit prin examen,nu preschimbat.intrebarea mea este dc trebuie sa dau examen in romania pt redobandire dc il am pe cel spaniol?ce se poate intampla dc am circulat pe teritoriul romaniei cu permisul spaniol avand in acelasi timp permisul romanesc retinut in vederea anularii?multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:22, 6 Mai 2011
In Romania , avand permisul anulat , trebuie sa dati un nou examen in vederea redobandirii lui pentru a circula aici
Sanctiunea vine ca urmare a unei sentinte penale ca urmare a nerespectarii legislatiei din aceasta tara.
Alta ar fi discutia daca a trecut un an de la ramanerea definitiva a hotarariii ca urmare a careia vi s-a anulat permisul de conducere romanesc.
anul acesta in iunie se implineste un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti,darproblema este ca in aceasta perioada in care a avut permisul romanesc anulat am fost oprit de catre politie in trafic,fara a comite vreo infractiune.La contol mi-au retinut si permisul spaniol care il aveam asupra mea.ce se poate intampla in cazul acesta?si inca o intrebare,daca aprob examenul pt permis,imi restituie permisul rom.sau il retin la politie tinand cont ca eu mai am si permisul spaniol?
Verificarea in baza de date se face dupa datele din CI si nu dupa seria permisului . Deci ati comis o infractiune si urmeaza sa suportati o noua sanctiune penala.
Se va intocmi dosar penal pentru conducere a unui vehicul pe drumurile publice de catre o persoana care avea permisul anulat(art.86/2 din OUG nr.195/2002 ),sanctiunea fiind de la 6 luni la 3 ani inchisoare sau amenda..
Trebuie recunoscuta fapta pentru ca persoana in cauza sa beneficieze de reducerea limitelor pedepsei cu 1/3 ,in cazul pedepsei cu inchisoarea si 1/4 in cazul sanctiunii cu amenda.
Este important de cunoscut amanuntele cu privire la pedeapsa ce i s-a acordat in trecut si pentru care s-a dispus anularea permisului.
cauza pt care sa anulat permisul a fost un accident rutier din culpa soldat cu vatamare corporala si pedeapsa care a primit-o a fost un an cu suspendare.dupa 2 saptamani de la primirea sentintei judecatoresti a fost oprit in trafic in romania,aflanduma in concediu in tara,a fost oprit in trafic pt control de rutina si i-au retinut si permisul spaniol.multumesc

Alte discuții în legătură

Detin doua permise de conducere liapetrariu2010 liapetrariu2010 Sunt rezident in spania si am detinut 2 permise 1 de romania si 1 de spania obtinut prin examen.Anu trecut am avut un accident in romania cu camionu si prin ... (vezi toată discuția)
Permis anulat - emitere permis in alt stat batzik batzik Am si eu o intrebare al carei raspuns nu l-am gasit in legislatie. Imi este anulat permisul pt alcool, dar mai am un permis emis de alta tara. In cat timp de ... (vezi toată discuția)
Daca permisul mi-a fost anulat in romania, dar intre timp eu l-am schimbat cu permis de uk pot sa mai conduc in uk? andrew14 andrew14 in urma unui accident pe care l-am avut acum 3 ani in rom.a urmat un proces si mi-a fost anulat permisul de conducere.precizez ca nu mi-a fost suspendat nici ... (vezi toată discuția)