avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Detin doua permise de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Detin doua permise de conducere

Sunt rezident in spania si am detinut 2 permise 1 de romania si 1 de spania obtinut prin examen.Anu trecut am avut un accident in romania cu camionu si prin hotarare judecatoreasca mi-a fost anulat cu pedeapsa la 1 an cu suspendare.In iunie 2010 mi-a iesit sentinta tot anul asta in iulie fiind in romania in vacanta la un control mi-au retinut si permisu din spania pe care l-au trimis prin ambasada in spania dar inca nu a ajuns.Sunt sofer de tir si ce pot face in cazul acesta.Ce se poate intampla sau este vorba de caz penal.Multumesc
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 20:51, 23 August 2010
Teoretic vi s-a anulat dreptul de conducere ca urmare a ramanerii definitive a hotararii de condamnare .
Stiti oricum ca este interzisa detinerea a doua permise de conducere simultan .
Din punctul meu de vedere , daca nu ati dat examen de redobandire a permisului de conducere , ati savarsit o infractiune , tocmai de aceea vi s-a retinut permisul de conducere si a fost remis autoritatii emitente spaniole prin intermediul ambasadei .
A detine doua permise de conducere constituie infractiune.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stoica Ioana a scris:

A detine doua permise de conducere constituie infractiune.



Cu toata stima ce va o port, va rog sa indicati articolul de lege care prevede ca detinerea a doua permise de conducere constituie infractiune.
Eu am gasit o alta prevedere legala

Art. 102.din Codul rutier prevede:
(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută in clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvarşite de persoane fizice:
.................................
8. deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul eliberat de o autoritate competentă străină;

Situatia dvs este de natura penala. Vi s-a anulat permisul romanesc si, avand in vedere ca nu aveti voie sa detineti simultan si un permis strain, dvs va incadrati la savarsirea infractiunii de conducere a a unui autovehicul neavand permis de conducere.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Pai cam este caz de dosar penal pentru fals in declaratii,fals si uz de fals.

Nu ati spus in ce ordine ati obtinut permisele. E foarte important. Cand l-ati obtinut pe al doilea sau cand l-ati refacut pe unul dintre ele avandu-l si pe celalalt probabil v-au pus sa semnati un formular in care declarati ca nu mai detineti alt permis. Si probabil ati semnat cu buna stiinta ca mai aveti si al doilea permis.

Iata ce au patit soferi care faceau jocul celor 2 permise:
[ link extern ]

Va sfatuiesc sa contactati un avocat specializat pe asemenea cazuri si sa fiti foarte atent la cum se desfasoara situatia.
Va multumesc ca mi-ati raspuns la mesajul aterior. In complectare doresc sa va spun a sunt in Spania din anul 1999 si am urmat cursurile unei scoli de soferi in anul 2003 in urma caruia am obtinut permisul de conducere prin scolarizare si examen. In acea perioada nu se recunosteau pemisele romanesti si astfel se am ramas cu ambele permise pentru ca nu am fost instintat ca nu am voie sa detin doua permise. Accidentul l-am avut anul trecut in luna februarie cu camionul spaniol si deabia anul acesta in iunie mi-au trimis sentinta in urma careia am primit un an cu suspendare. In toata aceasta perioada permisul romanesc mi-a fost retinut de politia romana, nestiind nimic de permis si ca nu am dreptul sa conduc. La un control de rutina m-au anuntat ca permisul romanesc imi este anulat si mi-au retinut si permisul spaniol trimitand-ul la ambasada. La venirea in Spania am declarat la politie cele intamplate si mi-au eliberat un duplicat. Ce parere aveti?

Alte discuții în legătură

Permis romanesc anulat - pot sa circul in romania cu permisul spaniol? petrariu lia petrariu lia rezident in spania cu permisul romanesc anulat in romania anul trecut in urma unui accident rutier,in prezent detin si un permis spaniol dobandit prin ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in spania mariannedelcu mariannedelcu sal,detin permis de conducere spaniol,mi-a fost suspendat dreptu de a conduce pe 6 luni!!!!!!!!!sunt sofer de tir,am lucrat pana in 2012,februarie,la firma ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat eu777 eu777 Buna Ziua, Am o nelamurire si solicit putin ajutor din partea dumneavoastra. Unui amic al meu i-a fost suspendat permisul de ... (vezi toată discuția)