avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate declaratie privind TVA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate declaratie privind TVA

As dori un raspuns la urmatoarea situatie:

In 25 Ianuarie 2011 firma, platitore de tva, a vandut un apartament (proprietate a firmei achizitionat in 2008 nou, direct de la constructor, cu rambursare tva 19% dupa achizitionare) catre persoana fizica - administrator - cu tva tva 5%, insa la data vanzarii nu s-a facut la notar declaratia mentionata de codul fiscal ca necesara in sensul ca cumparatorul, respectiv sotia acestuia, nu au mai cumparat pana la data respectiva niciun apartament cu tva 5%.

Un avocat m-a sfatuit cum ca pot face un act aditional la contractul de v-c cu data curenta in care sa cuprind aceasta declaratie si ca acest lucru este perfect legal, intrucat declaratia cuprinde practic, desi semnata la o data ulterioara, conditiile de validitate care au fost intrunite inca de la data perfectarii contractului.

Va rog o opinie, este valabila declaratia semnata la o data ulterioara?

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Valabilitate declaratie privind tva Vanda_T Vanda_T Buna ziua, As dori un raspuns la urmatoarea situatie: In 25 Ianuarie 2011 firma, platitore de tva, a vandut un apartament (proprietate a firmei ... (vezi toată discuția)
Tva 5% locuinta Stama Stama In martie 2009 am achizitionat o garsoniera in imobil nou. Pretul initial de vanzare era de 56500 euro, din care am achitat 10000 euro in octombrie 2008, in ... (vezi toată discuția)
Problema cu tva 5% xpcalin xpcalin Am cumparat un apartament in 10.11.2008, am platit aproape integral suma ( mai am de platit 500 euro pana in 15-01-2009), am semnat un antecontract pt ca ... (vezi toată discuția)