avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Valabilitate declaratie privind TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Valabilitate declaratie privind TVA

Buna ziua,
As dori un raspuns la urmatoarea situatie:

In 25 Ianuarie 2011 firma, platitore de tva, a vandut un apartament (proprietate a firmei achizitionat in 2008 nou, direct de la constructor, cu rambursare tva 19% dupa achizitionare) catre persoana fizica - administrator - cu tva tva 5%, insa la data vanzarii nu s-a facut la notar declaratia mentionata de codul fiscal ca necesara in sensul ca cumparatorul, respectiv sotia acestuia, nu au mai cumparat pana la data respectiva niciun apartament cu tva 5%.

Un avocat m-a sfatuit cum ca pot face un act aditional la contractul de v-c cu data curenta in care sa cuprind aceasta declaratie si ca acest lucru este perfect legal, intrucat declaratia cuprinde practic, desi semnata la o data ulterioara, conditiile de validitate care au fost intrunite inca de la data perfectarii contractului.

Va rog o opinie, este valabila dpdv legal declaratia semnata la o data ulterioara?

Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 21:29, 10 Mai 2011
firma a gresit cand a vandut apartamentul cu tva 5%, din doua motive:
1 si cel mai important - cota de 5% se aplica locuintelor noi
2. in momentul livrarii trebuia sa intre in posesia declaratiei autentificate pentru a justifica cota redusa de tva
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate declaratie privind tva Vanda_T Vanda_T As dori un raspuns la urmatoarea situatie: In 25 Ianuarie 2011 firma, platitore de tva, a vandut un apartament (proprietate a firmei achizitionat in 2008 ... (vezi toată discuția)
Tva 5% locuinta Stama Stama In martie 2009 am achizitionat o garsoniera in imobil nou. Pretul initial de vanzare era de 56500 euro, din care am achitat 10000 euro in octombrie 2008, in ... (vezi toată discuția)
Poate cineva să îmi spună dacă este în vigoare noua lege a impozitării pentru cea de-a doua locuință? am auzit că normele de aplicare nu sunt publicate și voi plăti tva 19%, nu 5% ispasioana_ro ispasioana_ro Buna ziua, Poate cineva sa imi spuna daca este in vigoare noua lege a impozitarii pentru cea de-a doua locuinta? Am auzit tot felul de zvonuri cum ca normele ... (vezi toată discuția)