avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Valabilitate declaratie privind TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Valabilitate declaratie privind TVA

Buna ziua,
As dori un raspuns la urmatoarea situatie:

In 25 Ianuarie 2011 firma, platitore de tva, a vandut un apartament (proprietate a firmei achizitionat in 2008 nou, direct de la constructor, cu rambursare tva 19% dupa achizitionare) catre persoana fizica - administrator - cu tva tva 5%, insa la data vanzarii nu s-a facut la notar declaratia mentionata de codul fiscal ca necesara in sensul ca cumparatorul, respectiv sotia acestuia, nu au mai cumparat pana la data respectiva niciun apartament cu tva 5%.

Un avocat m-a sfatuit cum ca pot face un act aditional la contractul de v-c cu data curenta in care sa cuprind aceasta declaratie si ca acest lucru este perfect legal, intrucat declaratia cuprinde practic, desi semnata la o data ulterioara, conditiile de validitate care au fost intrunite inca de la data perfectarii contractului.

Va rog o opinie, este valabila dpdv legal declaratia semnata la o data ulterioara?

Multumesc anticipat.


Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 21:29, 10 Mai 2011
firma a gresit cand a vandut apartamentul cu tva 5%, din doua motive:
1 si cel mai important - cota de 5% se aplica locuintelor noi
2. in momentul livrarii trebuia sa intre in posesia declaratiei autentificate pentru a justifica cota redusa de tva
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate declaratie privind tva Vanda_T Vanda_T As dori un raspuns la urmatoarea situatie: In 25 Ianuarie 2011 firma, platitore de tva, a vandut un apartament (proprietate a firmei achizitionat in 2008 ... (vezi toată discuția)
Tva 5% locuinta Stama Stama In martie 2009 am achizitionat o garsoniera in imobil nou. Pretul initial de vanzare era de 56500 euro, din care am achitat 10000 euro in octombrie 2008, in ... (vezi toată discuția)
Tva 5% la apartament nou socacidan socacidan Am tot citit pe acest forum diferite pareri despre aceasta problema a TVA-ului. Parca tot nu sunt lamurit..#-o, asa ca va prezint si cazul meu. In vara anului ... (vezi toată discuția)