Buna seara.
In urma neregurilor constatate aici :
www.avocatnet.ro/content/for... ).
1. Nu sunt proprietar ci doar fiul unui proprietar.
Am citit de mai multe ori legea 230 si normele de aplicare. in lege se specifica astfel: "proprietarul poate fi
reprezentat in adunarea generala de catre un
membru al familiei..." si " ...proprietarii vor alege dintre cei
prezenti un comitet executiv, format din presedintele asociatiei de proprietari si..." . Din punctul meu de vedere legea nu distinge ca presedintele asociatiei de proprietari sa fie ales din membrii proprietari ci din cei prezenti.
Intrebare: exista o lege care sa stipuleze ca o persoana care reprezinta legal o alta persoana intr-o adunare (sau la semnarea unui contract etc) sa aiba drepturi depline ca persoana care-si incredinteaza drepturile?
2. Presedintele actual candideaza pentru un nou mandat. Citind legea 230 am realizat ca acesta nu este proprietar al asociatiei (face parte ditr-o alta asociatie).
Intrebare: se poate contesta (in cazul in care castiga alegerile si nu are o imputernicire din partea unui proprietar) ?
3. Comitetul Executiv a luat hotararea ca Adunarea Generala sa se faca la o anumita data (8 aprilie ). Presedintele nu a intreprins toate diligentele ca AG sa se tina la aceasta data ( a vrut sa puna afise in ziua respectiva dar noi ne-am opus). Mai mult decat atat nu s-a respectat termenul legala de primul trimestru al anului.
Intrebare: In cazul in care actualul presedinte castiga alegerile se poate contesta prin prisma faptului ca nu a respectat hotararea CEx?
Va multumesc.