Va rog mult sa imi dati un sfat in legatura cu un teren fara numar topografic.Situatia este dupa cum urmeaza: terenul se afla la sat si este detinut de bunicii mei, dar fara nici un act...a fost cumparat in urma cu 40-50 de ani si nu s-au facut acte pe el.Acuma bunicii fiind in varsta nu s-au interesat de teren, astfel incat vecinii si-au luat numere topografice, iar acest teren a fost lasat pe dinafara, in sensul ca pe schita ei figureaza ca vecini, dar nu exista numar topografic in ordinea in care ar trebui. Va rog mult spuneti-mi ce se poate face pt a lamuri situatia, trebuie actionat in instanta, care sunt pasii si sansele de a reusi fara a pierde mult timp prin instanta?
Multumesc anticipat.
Buna ziua !
Singura varianta de a dobandi drept de proprietate asupra acelui teren este o actiune judecatoreasca ... mai intai trebuie sa va interesati la nivelul primariei pe raza careia este situat terenul despre situatia juridica a acestuia .
Se poate face actiune de uzucapiune, avand in vedere anii care au trecut.
Aveti in vedere si cele aratate anterior in legatura cu evidentele de rol, cerere la primarie ca sunt cunoscuti ca posesori ai terenului, etc
Un avocat!