In principal Codul civil (Titlul VII - Despre contractul de locatiune) insa depinde de natura relatiei contractuale pe care o aveti cu respectivii clienti; daca doriti mai multe indicii, dati-ne mai multe detalii.
CITAT DE PE UN FORUM: "am fost ieri la Cocor in spate, sa leg o lucrare de doctorat.mai groasa ca majoritatea lucrarilor de diploma, 250 pagini.
inauntru aglomerat.nu duc lipsa de clienti, sunt printre cei mai cunoscuti din Bucuresti, si isi permit sa fie jegosi de moarte.
soare afara, 40 de grade.inauntru aer conditionat.
ei bine, ce credeti?inauntru cele 3 doamne afectate dadeau clientii afara!!!!!!
"ce e domne galagia asta?""ia iesiti afara si intrati cate unul!"
eram cu cineva care nu putea sa stea in soare, nici o secunda!am refuzat!atunci m-a luat pe mine de mana, si m-a scos pana la usa!!!as fi scuipat-o pe ochi!
nu m-am certat, aveam de legat lucrarea.dar as fi tarat cu ea pe jos.
e greseala clientilor care nu pleaca in alta parte in urma unui asemenea comportament.asa ceva e de neconceput!!!
unde te poti adresa ca sa reclami asta?cum sa nu ai voie sa vorbesti inauntru?"
PUR SI SIMPLU SUNT CURIOS PANA UNDE SE INTIND DREPTURILE UNUI VANZATOR DINTR-UN MAGAZIN.
Strict teoretic si din punct de vedere legal, acea "tanti" vanzatoare nu a actionat in calitate de reprezentanta a magazinului unde lucra in acel moment pt. ca inca la acel moment nu aveati inca incheiata o relatie contractuala pt. a putea solicita interventia protectiei consumatorilor, astfel ca ar trebui sa va adresati instantei pe alta cale pentru ompensarea "suferintei" indurate ... aceasta ar fi apararea angajatorului.
Dar in acelasi timp din punct e vedere comercial, atat timp cat ai intrat in magazin si te-ai asezat la o coada ti-ai exprimat chiar daca nonverbal inca otiunea de acceptare a unei oferte facuta de respectivul "magazin", oferta perfect valabila, atat timp cat nu ai fost informat verbal sau printr-un afis la intrare sau la vedere ca nu mai efectueza sau vand un anumit serviciu, ceea ce inseamna ca relatia contractuala chiar nescrisa exista deja incheiata, asteptand doar (la coada) sa fie si indeplinita si ulterior achitata - deci totusi o relatie car intra si in competenta protectiei consumatorilor - carora va puteti adresa impreuna cu 1/2 martori - chiar as fi curios sa stiu ce ar face intr-un asemenea caz domnii de la OPC. Pe cel care a numarat cuvintele dintr-un dictionar si a constatat ca sunt mai putne de cat se mentiona pe coperta l-au dat la TV - si si-a primit banii inapoi...
din punct de vedere al laturiii umane si comerciale insa nu va pot recomanda de cat sa incercati sa va deschideti pe aproape un business asemanator.
cu stima
NSF