avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulentul de insertie

am optat pentru varianta de 1 an c.c.c. spuneti-mi, va rog, cu cate zile inainte de a implini copilul 1 an trebuie sa ma intorc la serviciu astfel incat sa beneficiez de stimulentul de insertie? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:59, 30 Aprilie 2011
cu o luna inainte dar mai bine interesativa la serviciul personal salarizare la locul dvs de munca sa nu aveti probleme
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Petre Enache, Avocat
marius_denis a scris:

am optat pentru varianta de 1 an c.c.c. spuneti-mi, va rog, cu cate zile inainte de a implini copilul 1 an trebuie sa ma intorc la serviciu astfel incat sa beneficiez de stimulentul de insertie? va multumesc

Legea nu prevede niciun termen in care trebuie sa va reintoarceti la serviciu pentru a primi stimulentul de insertie ... in acest sens, art.7 alin.1 din OUG nr.111/2010 prevede ca : Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

Prin urmare, va puteti intoarce la serviciu si inainte cu o zi sau o saptamana de implinirea de catre copil a varstei de un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc 2 ani, intoarcerea la locul de munca? roxana_pop12 roxana_pop12 Buna ziua. Se poate sa ma intorc la locul de munca, daca am optat pt ccc 2 ani? Daca da, se primeste acel stimulent de 500 lei? multultumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa revin din concediu crestere copil simona-busuioc simona-busuioc Buna ziua, copilul meu implineste 1 an pe 06/07/2012, eu am optat pentru concediu ingrijire copil pe o perioada de 1 an. Intrebarea mea este , cand trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului pana la 1 an sweetlacry sweetlacry buna seara. tocmai am vazut un articol cu privire la concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani OUG 124/2011 in care se spunea ca nu mai ... (vezi toată discuția)