avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Noua - veche poveste: \"TVA\" la afaceri ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Noua - veche poveste: "TVA" la afaceri intracomunitare. Cine plateste?

Buna ziua, va scriu in speranta ca voi fi ajutat cu problema mea. Va multumesc anticipat.

Datele problemei:

Companie din Statul A (spatiul UE) intentioneaza sa deschida un punct de lucru in RO sau sa deschida o societate romaneasca de sine statatoare cu angajati romani (nu stiu pt. moment cum e mai bine - poate imi puteti recomanda d-voastra cum ar fi mai bine din punctul de vedere a cheltuielilor).

In Romania, angajatii vor intermedia vanzarea de produse financiare pe piata interna. Plata receptionata de catre firma nou infiintata (punct de lucru) pentru "vanzarea" acestor produse va fi efectuata de catre o alta societate din Statul B (spatiul UE).

Eu, in calitate de reprezentant al firmei (punctului de lucru) care presteaza serviciul, la primirea banilor aferenti muncii prestate... platesc sau nu TVA statului roman pe factura emisa societatii din Statul B (spatiul UE).

Alte discuții în legătură

Dețin o firmă cu sediul în usa, cum pot înființa un magazin online în românia? alinaev alinaev Buna ziua, Detin o firma in USA si recent am avut o multime de cereri de la clientii din Romania sa deschidem un site in limba romana. Cum se poate face ... (vezi toată discuția)
Completare 300 si 390 ?! ContSters283545 ContSters283545 Buna, Societate romaneasca, cu obiect de activitate \\\\\\" comert cu ridicata al produselor cosmetice si de parfumerie\\\\\\", cu asociat unic cetatean strain ... (vezi toată discuția)
Obtinere cod tva pentru o firma din de cryss8 cryss8 o societate germana cu sediul in germania doreste sa obtina cod de TVA in Romania. Ce documente sunt necesare si unde ar trebui sa se adreseze? multumesc (vezi toată discuția)