Robert Marian a scris:
In noiembrie 2007 mi-am inaintat demisia deoarece am dorit sa plec in alta structura din Sistemul National de Aparare unde aveam posibilitatea sa profesez.
Inainte de a va da demisia era recomandat sa socotiti consecintele pentru persoana dvs. a platii la care v-ati angajat.
In viata e recomandat sa faci ce ti se cere concret de necesitatile societatii si colectivului in care lucrezi.
Mentionez ca nu am nici o calificare de NBC sau EFM.
Afirmatia nu o consider reala ca experienta de lucru. O consider reala ca lipsa de scolarizare organizata si diploma de studiu. Daca ati avut o anumita activitate sigur ati invatat din experienta si din studiu ceea ce aveati nevoie.
Structura din care fac parte actualmente a inaintat o cerere de transfer in luna august 2007 catre Ministerul Apararii, aceasta fiind respinsa.
Daca structura din care faceti parte actualmente ar fi inaintat cererea de transfer catre MApN (inainte de a va da demisia) cu solicitarea mentionarii sumei de plata necesare a fi achitata pentru scolarizarea dvs. si s-ar fi angajat sa o platesca, atunci sigur ca aceasta cerere de transfer ar fi fost luata in discutie si aprobata sau nu in functie de planurile de viitor a MApN cu dvs.
Demisia mea a survenit dupa ce am aflat ca mi-a fost respins transferul.
Ar fi post bine inaite de demisie sa incercati sa convingeti pe cei care v-au luat sa va ajute in returanarea sumelor pe car stiati foarte bine ca aveati obligatia sa le returnati.
Interesul de a va lua ar fi miscat ceva "mecanisme".
Acum e putin probabil ca se vor implica in subiect dar nu imposibil.
Mi-a venit o suma de plata fata de MAp de 32000 RON.
Daca structura din care faceti parte acum nu va ajuta in acest subiect (sunt de parere ca ar trebui sa o faca macar partial ) faceti un document scris cu cei carora trebuie sa le varsati suma privind: modalitatea de plata ( plati secventiale, termene, etc. ) si tot ce credeti ca va ajuta sa o faceti fara prea mari probleme personale. Sunt convins ca vor intelege problemele dvs. si vor fi de acord cu propunerile dvs. care tin de greutatile pe care le aveti.
1. Facand parte tot din Sistemul National de Aparare este normal sa platesc cheltuielile de scolarizare?
E normal ca cel ce cheltuie intrun anumit scop, sa isi ia masuri de siguranta privind recuperarea cheltuielilor daca scopul nu este atins. Conform legii si situatiei prezente dvs. ati semnat contractul dvs. trebuie sa platiti.
Sunt de parere ca este normal ca cei care v-au angajat sa va platesca cheltuielile cu pregatirea, conform unei intelegeri prealabile bineinteles, dar numai in cazul in care conditia aceasta o ati fi "pus-o pe tapet" inainte de angajare. Acum poate fi tarziu.
Dar totusi incercati, poate reusiti.
3. In contractul pe care il am incheiat nu se specifica nimic legat de modalitatea de plata la care se va recurge in cazul in care eu as parasi sistemul.
Modalitatea de plata nu e specificata in contract pentru ca recuperarile sumelor se fac in specificul fiecarui caz in parte.
Este normal sa mi se perceapa o rata a dobanzii impuse de Circa financiara?
Fiecare sector de activitate are legile lui de functionare. Armata ale ei, "finanta" ale ei.
4. In urma plangerii pe care am inaintat-o la nivel de MAp am fost chemat la comisie printr-o scrisoare normala care cu noroc a ajuns la mine, cu 3 zile inainte. Nu ar fi trebuit sa primesc o notificare recomandata?
Comisia nu a putut sa constate decat ca aveti conform contractului o anumita suma de plata, care probabil trebuie sa o platiti dvs. singur pentru ca cei care v-au luat "sa va faceti profesia " nu isi pun problema ca unii au cheltuit cu dvs. si ca vor sa isi recupereze banii si ca dvs. trebuie sa platiti suma.
Ce importanta are ca e sau nu recomandata invitatia din moment ce v-a parvenit si ati fost la comisie ?
5. Primul an de academie nu mi-a fost dedus din calculatie. Conform legislatiei in vigoare in 2000, serviciul militar era obligatoriu, iar primul an de academie la acea vreme se echivala cu serviciul militar obligatoriu. Nu este nelegal?
. E firesc ca suma de palta sa respecte reglementarile legale. Vorbiti cu cei care au fundamentat "nota de plata" si atrageti atentia asupra acestui aspect.
Cu deosebit respect pentru un om ce lucreaza in sistemul de aparare,
Nicolaie Ciobotaru