in urma 1 an si 5 luni am incheiat un contract de consum( rata la domo pentru electrocasnice) pe o perioada de 5 ani, pe numele meu pentru o alta persoana ( aceasta beneficiind de toate obiectele luate prin rata) care nu putea incheia niciun fel de contract de imprumut datorita faptului ca aceasta nu lucra, iar sotul avea salariul in dolari ( respectivul lucrand pe platforma in Cipru). Distinsa d-na a pretins ca plateste rata contractuala in termen de 3 luni, fapt care, insa, nu s-a realizat nici pana in prezent. Dupa incheierea contractului, am mers la un notar public si a dat o declaratie prin care se obliga la achitarea ratelor contractuale. Aceasta d-na tot intarzie cu ratele; mai mult, din luna ianuarie anul curent nu a mai platit nimic, creditorii sunandu-ma incontinuu si trimitandu-mi scrisori in care imi spun ca daca nu se va ajunge la zi cu ratele, va incepe executarea silita. Evident am tot sunat-o si am implorat-o sa plateasca ratele; in urma acestor telefoane aceasta m-a jignit de n ori. Acum mi-e foarte teama ca nu va mai plati, eu fiind nevoita si probail obligata sa platesc ratele, ori, cu acordul angajatorului sa mi se opreasca o parte din salariu in fiecare luna, pana la epuzarea sumei. Sfatuiti-ma si pe mine, va rog, ce as putea sa fac, cum o pot determina sa plateasca ratele sau daca pot rezilia contractul. Exista vreo solutie?:(:(:(
e-mail: cristyna2005kiss@yahoo.com
doar s-o actionati in judecata. consultati un avocat sa vada hartia ce a semnat-o
fata de banca insa, numai dvs sunteti datoare, ramane de vazut daca exista vreo cale sa recuperati banii de la femeie.
Daca acea "declaratie" are valoarea unui contract de fidejusiune, prezentati-l in prima faza bancii si solicitati sa se indrepte asupra ei, deoarece dvs nu va puteti onora obligatiile!
da, dar cand am prezentat declaratia la DOMO mi-au spus ca nu au ce sa-mi faca, deoarece eu sunt titularul contractului si pot actiona numai in cazul in care banca cu care lucreaza DOMO ma va da in judecta, doar atunci as putea sa o dau si eu pe aceasta doamna. De aceea sunt intr-o mare confuzie
da, hartia nu va ajuta, dvs sunteti, cel putin deocamdata, partea raspunzatoare pt credit. puteti folosi (nu stiu daca cu succes) hartia la un eventual proces deschis de banca impotriva dvs.
nu va impiedica insa nimeni (nu are legatura cu relatia dintre dvs si banca) sa intentati proces impotriva femeii pt nerespectarea obligatiilor. mai ales ca dansa trebuie sa plateasca acum si continuu ratele pt ca dobanzile si penalizarile se aduna in carca dvs
de aia ziceam sa mergeti deja la un avocat sa va vada actul semnat de femeie, sa va zica daca in baza actului o puteti obliga sa plateasca , daca recunoaste ca e datoria ei.
Fidejusor bancar
radin
buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron
eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)