avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... refuzul la co-plata ratelor bancare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

refuzul la co-plata ratelor bancare

buna seara. cum pot actiona in instanta ca sotia sa fie obligata la co-plata ratelor la banca, mentionez ca am platit deja multe rate fara ca ea sa plateasca macar una sa sa contrubuie macar la plata unei rate pt. ca desi lucreaza nu vrea sa plateasca absolut deloc , mai ales ca acum suntem in proces de divort
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 10:25, 2 Decembrie 2009
Buna ziua !
Printr- o actiune in instanta sau , daca vreti sa fiti "pragmatic", :thumbup:neachitand dumneavoastra. Asta daca apare codebitor in contract.
De asemeni puteti ca in cadrul actiunii de partaj sa va folositi de aceasta plata pentru a va mari masa partajabila in limita a 1/2 din sumele achitate prin rate( probe sunt contractul si chitantele de plata), fireste tot daca apare codebitor. Daca contractul este facut in nume personal, trebuie sa- l achitati si apoi la partaj sa probati utilizarea imprumutului in scop comun.
Cu stima !
Cu stima !
contracul e in nume propriu dar conf. codul familiei: Art. 25
Barbatul si femeia au drepturi si obligatii egale in casatorie, asta nu inseamna ca ea trebuie sa-si achite si din datoriile contractuale din moment ce toate sunt drepturi si obligatii comune
si inca o problema : eu platesc o pensie alimentara celor doi copii pe care ii am cu ea iar acestia mi-au fost scosi de la deducere de la servici insa recent mai am un copil intr-o alta relatie acesta fiind pe numele meu , l-am inscris la servici pt. deduceri iar aceasta variaza de la o luna la alta cand apare 200 cand 300 lei si as vrea sa stiu aceasta nu este fixa in functie de numarul de persoane. Si cred ca si art urmator tot din codul familiei ar trebui sa reglementeze clar daca un sot nu se achita de datorii ar tebui sa fie obligat citez: Art. 29
Sotii sunt obligati sa contribuie, in raport cu mijloacele fiecaruia, la cheltuielile casnicie
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
cris_deo, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
nu prea am inteles raspunsul daca nu va suparati daca e legal o pot actiona in justitie pe art indicate mai sus?
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
cris_deo, utilizator
stabiliti la partaj ce faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj credit imobiliar mirela81mire mirela81mire buna ziua..revin cu o intrebare iata pe scurt cam despre ce este vorba:inainte de casatorie am avut o lociunta ,pe care ulterior am ipotecat-o impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Partajarea datoriilor elian c elian c Am doua intrebari: 1. Daca partajul se face in raport cu aportul fiecarui sot la veniturile aduse in casnicie (ex. 1/3), cum se partajeaza creditele ... (vezi toată discuția)
Litigiu in familie ontzika ontzika Sunt intr-o situatie dificila. In 2006 parintii au hotarat sa-mi achizitioneze un autovehicul. Tatal a primit salarii compensatorii, iar mama a facut credit de ... (vezi toată discuția)