Sunt intr-o situatie dificila. In 2006 parintii au hotarat sa-mi achizitioneze un autovehicul. Tatal a primit salarii compensatorii, iar mama a facut credit de nevoi personale. In prezent mama nu mai doreste sa isi plateasca ratele. Ca si mentiune toate actele sunt pe numele meu (contract de vanzare-cumparare, facturi) cu exceptia unui ordin de plata prin care mama trece o parte din suma din contul personal in contul firmei de unde am achizitionat autoturismul. Creditul nu este cu gaj pe masina.
In prezent sunt casatorit si fara loc de munca.
Exista posibilitatea de a fi pasibil de plata prin hotarare judecatoreasca?
Multumesc anticipat
Bine ar fi sa gasiti o posibilitate de a aduce linistea in familie si sa achitati acele rate, asa cum v-ati inteles la achizitionarea masinii.
Cum insa, imprumutul e facut pe numele mamei, contractul de credit va fi investit si se va trece la executarea silita a titularului contractului si a eventualilor codebitori, daca exista.
Dumneavoastra, daca nu sunteti codebitor, iar creditul este contractat exclusiv pe numele mamei, dumneavoastra nu riscati nimic, dansa risca sa-i fie scoase bunurile la licitatie pentru acoperirea datoriei, inclusiv casa proprietate a sotilor, deci mai risca si un partaj prealabil executarii.