avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj credit imobiliar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj credit imobiliar

buna ziua..revin cu o intrebare
iata pe scurt cam despre ce este vorba:inainte de casatorie am avut o lociunta ,pe care ulterior am ipotecat-o impreuna cu fostul sot.La momentul actual doar eu platesc ratele..ma intereseaza in ce conditii poate fi partajat acest credit ,daca poate fi obligat si el sa contribuie cumva la achitarea creditului.El nu mai are serviciu in tara,nu are nimik pe numele lui
multumesc
Cel mai recent răspuns: mirela81mire , utilizator 08:48, 8 Iunie 2011
Bineinteles ca poate fi obligat si sotul la plata ratelor de credit. Doar acel credit i-a folosit si lui... Trebuie sa faceti dovada ca ati folosit impreuna creditul .
multumesc pt raspuns
am incercat un partaj in notariat,au spus ca nu se poate partaja un credit imobiliar;dar pot face o conventie prin care eu sa ma oblig ca achit ratele deoarece casa imi ramane mie.(oricum era a mea)Iar la judecatorie cel mai apropiat termen este februarie 2012.Sincer nu stiu ce sa mai fac....
Inteleg ceea ce vreti sa spuneti, casa este bun propriu, banii obtinuti din ipotecare i-ati cheltuit impreuna insa la plata v-ati obligat numai dumneavoastra.
In contractul pe care l-ati incheiat cu banca cine apare titular de contract?
Sotul este codebitor?
Daca nu, nu aveti nici un temei sa-l obligati la plata.
Despre partaj nici nu poate fi vorba.
Mai mult daca sotul nu are bunuri si nici venituri in momentul in care nu veti putea plati ratele convenite se va dispune executarea silita imobilul va fi cel dintai supus executarii.
Interesul dumneavoastra este sa achitati ratele altfel veti avea de pierdut.
titular de contract -eu,iar el codebitor.;iar acum sunt hotarata sa intentez partaj...oricum rata tot eu o plates de 1,6 ani si tot eu o voi plati pana la finalizarea partajului..sper ca atunci sa fie posibil sa se faca ceva...(sa se imparta cumva)
multumesc pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite in caz de divort orzi orzi buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele ... (vezi toată discuția)
Partaj credit bancar si drept de creanta diana_sal diana_sal Situatie: sotul, in casatoria anterioara a facut un credit bancar pe 30 de ani impreuna cu fosta sotie si jumatate l-a cheltuit cu aceasta pe diverse, iar ... (vezi toată discuția)
Impartire credite drmon drmon buna ziua, in anul 2014 am facut o refinantare la toate creditele mele si ale sotului. pe aceasta refinantare eu sunt titular iar el e co--debitor. daca ... (vezi toată discuția)