avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pauza de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pauza de masa

pauza de masa este inclusa in programul de lucru de 8 ore/zi , unde este prevazuta (lege, cim, roi, contract colectiv)...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:47, 1 Mai 2011
Art. 130. [pauza de masă şi alte pauze]
(1) În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(2) Tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de o pauză de masă de cel puţin 30 de minute, în cazul în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 4 ore şi jumătate.
(3) Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.
In contractul colectiv de muncă sau în regulamentul intern se pot insera clauze cu privire la pauză de masă şi la alte pauze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa la 4 ore gheorghe28 gheorghe28 Buna seara. Un angajat cu CIM de 4 ore are dreptul la pauza? Multumesc. (vezi toată discuția)
Pauza de masa tdanut tdanut daca lucrez pe o masina speciala si prin regulament interior nu am voie sa parasesc masina doar in incinta institutiei ma pote obliga sa iau pauza de masa in ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii adibubu adibubu buna ziua , as dori sa stiu cum este cu pauza de masa prevazuta in codu muncii la cap., II art.,130 pct.,3 .nu anteleg . e integrata in cele 8 ore de munca sau ... (vezi toată discuția)