avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauza de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauza de masa

daca lucrez pe o masina speciala si prin regulament interior nu am voie sa parasesc masina doar in incinta institutiei ma pote obliga sa iau pauza de masa in masina ca apoi sa lucrez o jumate de ora in plus
este vreo lege care sa explice clar ce inseamna pauza de masa
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 00:33, 6 Mai 2014
CODUL MUNCII
LEGE nr. 53 din 24 ianuarie 2003


ART. 130
(1) In cazurile in care durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 6 ore, salariatii au dreptul la pauza de masa si la alte pauze, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(2) Tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de o pauza de masa de cel putin 30 de minute, in cazul in care durata zilnica a timpului de munca este mai mare de 4 ore si jumatate.
(3) Pauzele, cu exceptia dispozitiilor contrare din contractul colectiv de munca aplicabil si din regulamentul intern, nu se vor include in durata zilnica normala a timpului de munca.

Verificati prevederile din regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa carmenliv carmenliv pauza de masa este inclusa in programul de lucru de 8 ore/zi , unde este prevazuta (lege, cim, roi, contract colectiv)... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! as vrea sa stiu daca este legal ca un angajator sa aibe pretentia ca salariatii sa lucreze la foc continuu 8 ore din 8 cat este programul zilnic ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii adibubu adibubu buna ziua , as dori sa stiu cum este cu pauza de masa prevazuta in codu muncii la cap., II art.,130 pct.,3 .nu anteleg . e integrata in cele 8 ore de munca sau ... (vezi toată discuția)