Buna ziua! as vrea sa stiu daca este legal ca un angajator sa aibe pretentia ca salariatii sa lucreze la foc continuu 8 ore din 8 cat este programul zilnic fara macar ca acestia sa-si permita sa faca cate o pauza de 5 min -10 min la interval de o ora. Precizez ca acest lucru se intampla intr-un firma de proiectare , unde li se cere oamenilor sa nu faca nimic altceva decat sa lucreze... indiferent la ce!
Codul Muncii Art. 130. - (1) În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(2) Tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de o pauză de masă de cel puţin 30 de minute, în cazul în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 4 ore şi jumătate.
(3) Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.
Legislatia muncii
adibubu
buna ziua , as dori sa stiu cum este cu pauza de masa prevazuta in codu muncii la cap., II art.,130 pct.,3 .nu anteleg . e integrata in cele 8 ore de munca sau ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru
zinca
Buna ziua! Am o mare rugaminte la dumneavoastra si sper sa ma ajutati.
lucrez intr-un Car si postul meu este de casier incasator deci toata ziua mea de lucru ... (vezi toată discuția)