avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contractul de donatie financiar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contractul de donatie financiar

din cate am citit se cedeaza un drept de proprietate in baza unui inscris in forma autentica si se foloseste cand se da o suma de banii pentru ..... exemple situati sociale grave sau asa din senin?

de exemplu: donatie in schimbul folosiri gratuit a unui spatiu , actiuni in schimbul unui teren
Contract de donatie (actiuni)

CONTRACT DE DONATIE
Încheiat astăzi ..............
la....................…............
(model orientativ)

I. PARTILE CONTRACTANTE
1.1. D .........................................................................., domiciliat in .................................................., str. .................................. nr. .............., bloc .........., scara .........., etaj .........., apartament ......., sector/judet ..........................., nascut la data de (ziua, luna, anul) ............................................. in (localitatea) .................................. sector/judet ..............................., fiul lui ............................. si al ........................, posesorul buletinului (cartii) de identitate seria ............ nr. ........................, eliberat de ....................., cod numeric personal ....................................., in calitate de donator, pe de o parte, si
1.2. D ........................................................., domiciliat in ....................................................................., str. ..................................... nr. .............., bloc .........., scara .........., etaj .........., apartament ......, sector/judet ................................, nascut la data de (ziua, luna, anul) .......................................... in (localitatea) ............................. sector/judet ........................., fiul lui .......................................... si al .............................., posesorul buletinului (cartii) de identitate seria .......... nr. ......................, eliberat de ......................, cod numeric personal ................................., in calitate de donatar, pe de alta parte,
au convenit sa incheie prezentul contract de donatie, cu respectarea urmatoarelor clauze: II. OBIECTUL CONTRACTULUI
2.1. Noi, donatorii, donam un numar de .................................. actiuni in valoare de ....................... lei, corespunzatoare suprafetei de ................................................. ha, teren echivalent arabil, aflat in administrarea ...................................................., drept de proprietate reconstituit prin ............. nr. ........................ din ........................................., a Comisiei Judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor in conformitate cu prevederile art. 36 si 38 din Legea fondului funciar nr. 18/1991. Terenul l-am mostenit de la ................................ conform certificatului de mostenitor nr. ........................ din ........................... eliberat de ......................... .
2.2. Eu donatarul, declar ca primesc donatia facuta de donatori avand ca obiect actiunile in numar de .................... si in valoare de ..................................., in conditiile prevazute de prezentul contract.
2.3. Taxele si onorariul notarului public pentru autentificarea prezentului contract de donatie au fost suportate de donatar.
III. CLAUZE FINALE
3.1. Prezentul contract a fost redactat intr-un numar de .................... exemplare la Biroul Notarului Public .................................................... .
3.2. S-au eliberat partilor ................ exemplare, un exemplar pastrandu-se in arhiva biroului notarial.

DONATORI

DONATAR
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2011
doradragan, utilizator
Cel mai recent răspuns: doradragan , utilizator 12:57, 1 Mai 2011
in principiu, da.. e bine si asa dar mai bine este ca terenul in cauza sa fie evaluat si nu se face donatie.. se face majorare de capital cu valoarea aferenta terenului urmand ca cine vine in firma cu terenul sa primeasca parti sociale la valoarea aferenta acestuia.. acum, depinde daca actualii asociati vor asa
Contractul este Ok , dar ca orice donatie se poate contesta si nu stiu daca asociatii firmei sunt de acord.
Indiferent ca face parte din familie sau ca nu , frica de contestare este o masura de precautie pentru ei pe viitor.
E ca si cand a-ti intra cu o suma de bani si drept pentru care puteti fi asociati (daca nu sunteti deja) si primi parti sociale (sau cresterea cotei la partile sociale) .
va multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2011
doradragan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie de la membru ong dumitruclaudia dumitruclaudia Buna ziua. Am infiintat de curand un ong pentru copii cu boala amiotrofie spinala. Unul din membrii asociatiei (care nu este fondator) vrea sa doneze domeniul ... (vezi toată discuția)
Procedura cesiune snc liliana v liliana v buna ziua, cum se face cesionarea catre o terta persoana intr-o societate in nume colectiv. aveti niste formulare? multumesc (vezi toată discuția)
Contract donatie teren carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Am o ruda , o matusa mai indepartata. Ea doreste sa-mi doneze terenul de 360 mp, o parcela aflata la mijloc, intre parcelele mele+plus o latura de ... (vezi toată discuția)