avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale coduri caen
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

coduri caen

buna ziua. am mare nevoie de o lamurire.
in ordonanta de infiintare a srl-d se spune ca sunt admise 5 grupe de activitate prevazute de clasificarea activitatilor din economia nationala in vigoare (CAEN Rev
ce inseamna grupe , un cod caen cu toate subcodurile lui sau fiecare subcod reprerzinta una din cele 5 grupe admise..

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:00, 1 Mai 2011
Grupa este reprezentata din 3 cifre. Ca sa va dau cel mai simplu exemplu:
015 Activitati in ferme mixte(........=grupa
0150 Activitati in ferme mixte (.....=clase
O grupa poate avea una sau mai multe clase.
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2011
ContSters202274, utilizator
multumesc foarte mult. as indrazni sa mai intreb ceva: este obligatoriu sa specifici numai aceste 5 grupe la infiintare srl-d sau numai acestea sunt gratuite si poti adauga si altele contra cost.

Art. 3 OUG 6/2011
(1) Pentru incadrarea in program, microintreprinderea infiintata de intreprinzatorul debutant trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
...e) are in obiectul de activitate cel mult 5 grupe de activitate prevazute de clasificarea activitatilor din economia nationala in vigoare (CAEN Rev. 2).
Cel mult = atat, nimic in plus.
In conformitate cu ORDIN Nr. 337 din 20 aprilie 2007, privind actualizarea Clasificării activităţilor din economia naţională – CAEN, emis de INS, grupele CAEN (nivel de detaliere de 3 cifre) se referă la caracteristicile activităţilor care au un rol important în determinarea gradului de similitudine dintre structurile unităţilor şi anumite relaţii economice.
Exemple de grupe sunt:
222 Fabricarea articolelor din material plastic
236 Fabricarea articolelor din beton,ciment şi ipsos
In cadrul grupelor sunt definite clase de activitati , identificate cu 4 cifre.

În cele 5 (cinci) grupe de activitate nu pot fi incluse activitatile mentionate expres in Ghidul solicitantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clase caen si diferenta acte infiintare intre srl si srl-d Loredana_84 Loredana_84 La infiintarea unui SRL-D trebuie sa intocmesc actul constitutiv a.i. sa în obiectul de activitate cel mult 5 (cinci) grupe de activitate prevăzute de ... (vezi toată discuția)
Srl-d pentru o ferma de gaini ouatoare florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Se poate infiinta un srl-d pentru o microferma de gaini ouatoare? multumesc. (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d pe cod caen 4711? razvanstroe razvanstroe Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie. Am fost azi la ONRC sa-mi deschis un srl-d (minimarket in zona rurala) si dupa cateva ... (vezi toată discuția)