Buna ziua
Am o mare nelamurire daca ma puteti lumina.
In 2006 am contractat un credit,, achitatand ratele aferente pana in 2008. Din 2008 avand oarece probleme de natura financiara n-am mai achitat nici o rata pana cand am fost preluata de catre o societate de recuperare. Din 2009 am inceput iar sa achit creditul dar nu o suma fixata de catre ei. Cert este ca in prezent mai este de achitat 1600 de lei din valoarea creditului. in 2009 societatea de recuperarea in urma convorbirilor telefonice mi-a comunicat o propunere esalonata de plata pe care oricum nu am respectat-o si nici cu care n-am fost de acord doarece posibilitatile mele financiara la aceea data erau foarte limitate aproape inexistente motivat de faptul ca am nascut un copil cu o malformatie foarte grava la coloana care a necesitat foarte multe interventii si spitalizari.
Societatea de recuperarea mi-a comunicat prin inscrisuri valoarea debitului datorat.
In data de 29.04.2011 mi-a fost comunicata o somatie din partea unui executor judecatoresc precum ca datorez societatii de recuperare o valoarea mult mai mare decat cea ramasa de plata la data comunicarii.
Cert este ca as vrea sa fac o contestatie la executare impreuna cu o suspendare a executarii. Intrebarea mea este daca la momentul introducerii cererii de executare de catre creditor eu efectuam plata esalonata a debitului in ciuda faptului ca ei mi-au trimis o propunere de plata esalonata pe care eu n-am resopectat-o dar efecutam plati de o valoare mai mica, se poate considera si admite suspendarea executarii fara plata cautiunii - art. 708 alin3 CPC.???
O alta intrebare ar fi daca as putea sa gasesc o cale de atac (contestatie in anulare)pentru incuviintarea executarii silite data de judecatorie executorului motivat de faptul ca titlul executoriu este un contract de credit pe care instanta nu l-a studiat si nici nu acerut lamuriri asupra intinderii acestuia si mai mult decat atat in acceptiunea mea acest contract ar fi trebuit sa fie investit cu formula executorie. ??????
Ce sanse de admitere a cererilor as avea????
Astept raspuns urgent
De regula,instanta de judecata in cazul contestiei la executare impune debitorului cautine
Intr-o speta recenta,creditorul la contestatia impotriva executarii silite a formulat intampinare si cerere reconventionala
Aparatorul debitorului ,la primul termen a precizat ca nu poate plati valoarea cautiunii,astfel incat.instanta a dispus mentionarea in incheiere de sedinta a faptului ca recalmantul debitor nu intelege sa achite cautiunea,respectiv renunta la capatul de cerere privitor cu suspendarea executarii silite
Ramane ca instanta sa solutioneze cererile creditorului
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri dar nu stiu daca as putea invoca cazul fortuit deoarece acesta este reglemntat foarte clar de catre lege in sesnul ca totusi creditorul trebuia notificat despre cazul fortuit ivit
dar in legatura calea de atac la incuviintare credeti ca aceea mentionata mai sus este cea corecta
Astept raspuns
Cu multumiri anticipate
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita
ioanandrei
Va rog sa ma ajutati :
In cazul in care o suma cu titlu \"cheltuieli de judecata \" se doreste a fi executata silit care este procedura ( debitorul este o ... (vezi toată discuția)