avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara in timpul procesului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara in timpul procesului

procesul de divort a inceput la jumatatea lunii ianuarie si s-a incheiat la sfarsitul lunii martie, in aceste conditii mi se poate cere plata pensiei alimentare retroactiv sentintei divortului, mai ales ca in acea perioda am locuit impreuna cu mama care are acum custodia, la domiciliul comun?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:50, 29 Iunie 2008
De la data introducerii actiunii de divort.
Dacă faceţi dovada faptului că aţi achitat lunar ca pensie de întreţinere în favoarea minorului o sumă de bani la nivelul celei stabilite de instanţă pe durata procesului de divorţ, instanţa nu poate să vă oblige la plata pensiei de întreţinere pe această perioadă ci numai la plata pensiei de la data pronunţării hotărârii de divorţ, reţinându-ase astfel de către instanţă că plăţile succesive efectuate de către dv. în favoarea minorului, pe parcursul derulării procesului de divorţ, starea de nevoie a minorului nu a existat pe această durată. Dovada o puteţi face prin orice mijloc de probă. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand se plateste pensia alimentara? stefan_morariu stefan_morariu Buna seara si La Multi Ani Sunt in divort cu sotia mea, avem un copil si as vrea sa stiu de cand se plateste pensia alimentara pentru copil. Ea poate sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiv urgent andra-celia andra-celia buna ziua, pensia alimentara se plateste doar retroactiv sau se poate plati si de la data ramanerii definitive a procesului de divort?va multumesc (vezi toată discuția)
E bine sa trimit bani prin posta pentru copil chiar daca divortul nu a fost pronuntat? cristibox cristibox atat eu cat si sotia am introdus actiune de divort.Pana se stabileste pensia alimentara,prin hotarare definitiva este bine sa trimit bani prin posta pentru ... (vezi toată discuția)