avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare actiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare actiuni

Mai multi actionari care vor vinde toti unui singur tert. Este necesar ca toti actionarii sa renunte la dreptul de preemtiune cu ocazia AGA unde se va vota vanzarea? Se va preciza in procesul verbal al AGA ca actionarii actuali au renuntat la acest drept?
Cel mai recent răspuns: George Manciu , Avocat 22:41, 4 Mai 2011
Vanzarea nu e aprobata de AGA. AGA stabileste doar un termen de 30 zile in care ceilalti sa-si manifeste dreptul de preemtiune la cumpararea actiunilor acelor actionari care vor sa vanda. Acest drept nu trebuie sa inceapa la aceeasi data pentru toti pentru ca nu toti sunt obligati sa vanda in acelasi timp. Daca nu se manifesta acest drept in intervalul stabilit, actiunile pot fi vandute catre alte persoane terte.
Pot renunta la dreptul de preemtiune in AGA si sa vanda actiunile?
Ar trebui ca acest gest sa fie facut individual de fiecare actionar. Nu ar avea de ce sa apara ca o hotarare a AGA.
Trebuie sa precizam renuntarea dreptului la preemtiune in procesul verbal al AGA?
cesiunea de actiuni se face prin act de cesionare.
e problema noului actionar ce face

Alte discuții în legătură

Renuntare la dreptul de preemptiune parti sociale smeagull smeagull Buna dimineata, Intr-un SRL cu doi asociati, asociatul minoritar vrea sa cesioneze partile sale sociale unui tert. Majoritarul este de acord. In actul ... (vezi toată discuția)
Cesiune actiuni stefana122006 stefana122006 5 dintre actionarii unei societati pe actiuni doresc sa cesioneze actiunile lor unor terte persoane. In Statutul societatii se prevede ca, in caz. in care unul ... (vezi toată discuția)
Cesionare/ vanzare actiuni srl Dumitrita L Dumitrita L Buna ziua si La Multi Ani! Va rog sa ma sprijiniti cu informatii legate de urmatorul aspect: impreuna cu alte 2 persoane sunt actionar si administrator la ... (vezi toată discuția)