avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Roti blocate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Roti blocate

cu vreo luna in urma, in orasul Tg Mures au inceput sa rasara peste tot masini cu roti blocate, pentru neplata taxei de parcare. am gasit pe parbrizul masinii o hartie, care se referea la art. 11 alin. 2 din REPP aprobat prin HCL 742009.
firma care se ocupa cu parcarile este privata.
as dori sa stiu daca este legala actiunea de blocare a rotilor, si cum aflu daca HCL 742009 este in vigoare sau nu.
taxa de deblocare este de 60 de ron, si as dori sa stiu daca gestul lor este legal, mie parandu-mi-se abuziv. orice informatie imi este de folos. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters196414 , utilizator 11:26, 3 Mai 2011
Hotararile consiliului local sunt valabile daca nu incalca o lege in vigoare la nivel national. Deocamdata nu cunosc sa existe o lege care sa impiedice autoritatile locale sa -si faca ordine in urbea lor, cu atat mai mult cu cat aceste hotarari locale cu privire la parcare sun completate cu semne de circulatie adecvate montate in colaborare cu organele de politie rutiera. Si sunt convins ca ati incalcat semnificatia unui astfel de semn pe care l-ati ignorat in zona respectiva.
Hotararile Consiliului local sunt valabile PANA CAND O INSTANTA DE JUDECATA NU LE ANULEAZA !
Se observa diferenta fata de postarea d-lui A Tudor ?
Impotriva acestor mizerii (hcl prin care se baga mana in buzunarul cetatenilor ) se poate lupta eficient prin solidaritate. Va uniti 10-20-30 de cetateni si astfel va veti putea permite un avocat de top ! Cealalta varianta, perfect legala si asta, este organizarea unui referendum prin care cetatenii sa aprobe stationarea pe strazile municipiului fara plata !
Parcarea este altceva si este INTOTDEAUNA legala ! :D
In orasul meu toate HCL sunt pe site-ul primariei.
Mai jos este adresa unde gasest HCL Tg Mures pe ani .
[ link extern ] >
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
ContSters196414, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala politia locala Maria-Criss Maria-Criss Bun seara, Va rog sa ma ajutati cu informatii privind urmatoarea situatie: Am primit in Sinaia o amenda contraventionala pt oprire intr-un loc nepermis ... (vezi toată discuția)
Blocarea roților autoturismelor în parcarea kaufland Laurwentiu Laurwentiu Buna seara!Este legala blocarea rotilor autoturismelor in parcarea Kaufland si perceperea unei taxe pentru deblocare?La intrare in parcare exista niste panouri ... (vezi toată discuția)