avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract

ce se intelege prin clauza de intretinere si drept de habitatie viagera si care sunt obligatiile cumparatorului?Multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:18, 1 Mai 2011
clauza de intreținere este acea sarcină, obligație impusă unei persoane ( părți,in virtutea unui contract) de a presta în natură, cele necesare traiului pe toată durata vieții altei persoane (de regulă persoana cocontractantului)
dreptul de abitație este acel drept în virtutea căruia titularul său (și familia sa) are un drept de folosință asupra unei case de locuit. viager = pe perioada vieții
prima clauza de refera la detinatorul obligatiei de intretinere sa asigure hrana, medicamente, plata facturi iar cealalta clauza ofera beneficiarului acesteia dreptul de a locui in spatiu pana la sfarsitul vietii sale.
Obligatiile privind intretinerea trebuiesc mentionate in mod extrem de clar in actul respectiv, conform art.31 Lg. 17/2000.Pentru un raspuns corect, trebuie studiat actul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de v-c cu drept de habitatie viagera- am cumparat acum ... alexandru37 alexandru37 Contract de v-c cu drept de habitatie viagera- am cumparat acum 10 ani o casa iar fostul proprietar a pastrat o clauza de habitatie viagera .intre timp ... (vezi toată discuția)
Desfacerea unui contract de vanzare cumparare cu habitatie viagera dragaeugen dragaeugen in anul 2014 mi-am vandut apartamentul proprietate personala,cumparat inainte de a ma casatori,fiind in divort cu sotia ,am cumparat cu banii obtinuti un alt ... (vezi toată discuția)
Clauza de habitatie viagera intr-un contract de vanzare - cumparare ci-cristi ci-cristi Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune vis-a-vis de aceasta clauza de habitatie viagera. Pe scurt, tata a cumparat o garsoniera de ... (vezi toată discuția)