Buna dimineata,
Nu am o societate comerciala.Sunt persoana fizica autorizata si lucrez la domiciliu (din cauza gravitatii handicapului:sindrom osteoporotic generalizat),in baza unui contract de mandat,la o companie de asigurari. Pentru a-mi emite autorizatie,primaria m-a trimis sa ma inregistrez la finante si la CJASS ,unde mi s-a spus ca fiind,pensionar si persoana cu handicap,sunt asigurat fara plata contributiei. Dupa 7 ani,in 2008,am primit o scrisoare de la CJASS,in care mi se calculau,retroactiv contributiile cu penalitati de intarziere si cu majorari,desi in prealabil,n-am primit nici o notificare,prin care sa fiu instiintat ca trebuie sa contribui,asa cum prevede art.222 din legea 95/2006.Eu stiind ca prin Ordinul Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr.262/2002,art.1,persoanele cu handicap sunt asigurate fara plata contributiei,am stat linistiti,ca sa ma pomenesc dupa 7 ani ca totusi trebuie sa contribui.De 10 ani platesc impozit,deoarece legea scuteste numai persoanele salariate,cu handicap, de la plata impozitului,nu si persoanele fizice autorizate (ceea ce eu consider ca este o discriminare).Tot la fel de bine,as fi platit si contributiile la sanatate,daca nu mi-ar fi spus ca pensionarii si persoanele cu handicap sunt scutite.Inteleg ca intre timp legea s-a schimbat si ca toata lumea trebuie sa contribuie,insa avea si CJASS obligatia prin art.222 din legea 95./2006,sa-mi trimita o instiintare ca am de plata,asa cum imi trimite Directia finantelor publice,in fiecare an.Nu consider ca trebuie sa platesc penalitati si majorari de intarziere,pentru ca cineva din CJASS a fost neglijent si nu mi-a trimis instiintari de plata timp de 7 ani,drept pentru care sunt in proces cu ei.
Multumesc anticipat pentru raspuns.