avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

pentru o persoana cu o vehime de doar 7 ani in munca si varsta 52, bolnava psihic poate sa obtina pensie pe caz de boala? sotul ei a decedat de un an si acesta era pensionat tot pe caz de boala.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:57, 7 Mai 2011
marinviorel a scris:
pentru o persoana cu o vehime de doar 7 ani in munca si varsta 52, bolnava psihic poate sa obtina pensie pe caz de boala?

Doamna nu poate beneficia de pensie de invaliditate intrucat nu a realizat stagiul necesar de 23 de ani. Doar daca afectiunea de care sufera ar fi fost schizofrenia ar fi putut beneficia de pensie de invaliditate indiferent de stagiul realizat.

marinviorel a scris:
sotul ei a decedat de un an si acesta era pensionat tot pe caz de boala.

Sotul nu are legatura cu pensia de invaliditate a doamnei. Doamna poate beneficia de pensie de urmas daca decesul sotului s-a produs ca urmare a unei boli profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate cammelyu cammelyu buna seara am si eu o intrebare legata de pensionarea pe caz de boala. Am o vecina in varsta de 74 de ani care beneficiaza de o pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor r3lutzu r3lutzu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Vreau sa stiu daca mama mea poate sa ia pensie de urmas,ea are varsta de 55 ani si sufera de o ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala Doriana... Doriana... Nu stiu exact daca am postat unde trebuie.. Am o prietena de 30 de ani, mama a unui baietel care din pacate sufera de diabet si de epilepsie.. In acest an ... (vezi toată discuția)