avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecerea de la pensia de invaliditate la cea pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecerea de la pensia de invaliditate la cea pentru limita de varsta

Mama mea are 53 de ani si 23 de ani vechime in munca si momentan este pensionar pe caz de boala . Se poate pensiona pentru a lua pensie de drept in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:11, 2 Mai 2011
In functie de luna in care s-a nascut poate sa treaca la pensie de limita de varsta in 2019,la implinirea varstei de 61 de ani.
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.

Legea 263/2010
Art. 82
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la limita de varsta ContSters209808 ContSters209808 Sunt pensionat pe caz de boala din iunie 2009, cu capacitatea de munca irecuperabila. Am vechime 38 de ani si 6 luni, din care 19 ani - in grupa a doua de ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona pentru limita de varsta? dorin60 dorin60 Sunt pensionat medical nerevizuibil,din IULIE 1998.Pe decizie am o vechime intregita la 23 ani.Adica: 13 ani,7luni,19zile GRUPA 1 si 2ani,8luni,9zile ... (vezi toată discuția)
Pensie tothgizela tothgizela Sunte pensionar de boala de 11 ani. Incarte de munca am 22 de ani lucrati si a-si vre sa stiu cand asi putea intra in pensi anticipata si cum a-si putea sa ... (vezi toată discuția)