avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Sunte pensionar de boala de 11 ani. Incarte de munca am 22 de ani lucrati si a-si vre sa stiu cand asi putea intra in pensi anticipata si cum a-si putea sa aflu. Va multumes mult
Cel mai recent răspuns: tothgizela , utilizator 13:46, 2 August 2013
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.

Legea 263/2010

ART. 82

(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.

(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.

multumes foarte mult raspunsu dar nu prea inteleg adica de la ce an se da limita de varsta sau cum se procedeaza.
Pentru a va putea spune cand puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta (sau alt fel de pensie) trebuie sa spuneti luna si anul nasterii si daca sunteti barbat sau femeie.
21.05.1959 si sunt femeie va multumesc
Limita de varsta la 61 de ani si 5 luni.

La implinirea varstei de mai sus,se aplica:

Legea 263/2010

ART. 82

(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.

(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.

Alte discuții în legătură

Cand ma pot pensiona ,am implinit 60 ani si am cotizatie de 30 ani cu tot cu sporuri marymaria marymaria am o pensie de boala gradul 3,in matrie implinesc 60 de ani,am cotizat 30 de ani cu tot cu sporuri,asi dori sa stiu cand pot iesi la pensia de drept?? (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare la varsta lugojanamaria lugojanamaria in luna decembrie tatal meu iasa la pensie normal ...si ii vine ultima decizie de pensionare intrebare este poate lua bani din banca???mai scrie pe decizia ... (vezi toată discuția)
Putem sa trecem de la pensie de invaliditate la pensie anticipata? princz princz atat eu cat si sotul meu suntem in pensie de boala ,am dori sa stim care este varsta legala de a iesi in pensie anticipata?multumesc pentru raspuns anticipat. (vezi toată discuția)