avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cand ma pot pensiona ,am implinit 60 ani si am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cand ma pot pensiona ,am implinit 60 ani si am cotizatie de 30 ani cu tot cu sporuri

am o pensie de boala gradul 3,in matrie implinesc 60 de ani,am cotizat 30 de ani cu tot cu sporuri,asi dori sa stiu cand pot iesi la pensia de drept??
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:10, 21 Ianuarie 2013
Din cele postate,reiese ca este vorba de un barbat.Daca era femeie,era deja in pensie de limita de varsta.

De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.

Legea 263/2010

Art. 82
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie tothgizela tothgizela Sunte pensionar de boala de 11 ani. Incarte de munca am 22 de ani lucrati si a-si vre sa stiu cand asi putea intra in pensi anticipata si cum a-si putea sa ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa trec de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta? stancu_vasilica57 stancu_vasilica57 Sunt nascuta in 01.01.1955, am o vechime de 25 de ani, din 2000 pensionata pe caz de boala gradul 2 cu drept de munca de 4 ore. Din 2000 pana in 2008 am lucrat ... (vezi toată discuția)
Cum se face trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru limitã de vârstã? Manole Dumitru Manole Dumitru Daca o persoana, este pensionara pe caz de boala cu gradul II de invaliditate, si la implinirea varstei standard de a iesi la pensie, Ce este necesar sa ... (vezi toată discuția)