avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum se face trecerea de la pensia de invaliditate la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum se face trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru limitã de vârstã?

Daca o persoana, este pensionara pe caz de boala cu gradul II de invaliditate, si la implinirea varstei standard de a iesi la pensie,
Ce este necesar sa faca?
Sa depuna cerere la casa de pensii? sau nu? pentru un alt dosar de pensie
Sau toate demersurile le face casa de pensii?
Poate solicita, cuantumul pensiei de asigurari sociale sa ramana in continuare , ca pensie pentru limita de varsta, Da sau Nu? =D>
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 11:48, 3 Mai 2013
Legea 263/2010

ART. 82
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.
Multumesc, de raspuns.=D>
Un "PASTE FERICIT!"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie tothgizela tothgizela Sunte pensionar de boala de 11 ani. Incarte de munca am 22 de ani lucrati si a-si vre sa stiu cand asi putea intra in pensi anticipata si cum a-si putea sa ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta ContSters209808 ContSters209808 Sunt pensionat pe caz de boala din iunie 2009, cu capacitatea de munca irecuperabila. Am vechime 38 de ani si 6 luni, din care 19 ani - in grupa a doua de ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensia de invaliditate la cea pentru limita de varsta alexy130787 alexy130787 Daca bunicul este pensionat pe caz de boala , cum se procedeaza pentru a iesi la pensie pe limita de varsta.este nascut pe 26.11.1946 (vezi toată discuția)