avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... decizie de pensionare la varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

decizie de pensionare la varsta

in luna decembrie tatal meu iasa la pensie normal ...si ii vine ultima decizie de pensionare intrebare este poate lua bani din banca???mai scrie pe decizia respectiva ca a fost iesit pe caz de boala?v-a rog sa-mi rasp am cautat pe net dar nu am gasit nimic. va multumes
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:29, 1 Octombrie 2011
1. Legea 263/2010 spune:
Art. 82
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.

(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.

2. Se va emite o noua decizie pentru pensie pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie tothgizela tothgizela Sunte pensionar de boala de 11 ani. Incarte de munca am 22 de ani lucrati si a-si vre sa stiu cand asi putea intra in pensi anticipata si cum a-si putea sa ... (vezi toată discuția)
As vrea si eu sa aflu cum poate mama mea sa iasa la pensie anticipat estefany estefany Buna ziua ,am si eu o intrebare.Cum poate mamam mea sa iasa la pensie anticipat? Ia este la pensie pe caz de boala nedefinitiva,bolile pe care le are sunt ... (vezi toată discuția)
Trecere de la pensia de invaliditate la pensie pt limita de varsta amondaos amondaos Mama s-a pensionat in 1989 pe caz de boala. A primit ieri o decizie de la casa de pensii in care i se comunica faptul ca, in cf. cu art. 82 din L 263/2010, ... (vezi toată discuția)