avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obtinere custodiei de catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obtinere custodiei de catre tata

Buna seara, sunt domiciliat in italia.am un copil de 5 ani,nascut in italia, cu o persoana(romanca), cu care am fost in concubinaj,deci nu ne-am casatorit.suntem despartiti de 2 ani si as vrea sa stiu daca as putea apela la legile romanesti pentru a cere custodia copilului vazand ca pana in prezent am fost de acord comun in ceea ce priveste custodia.eu as dori vara asta sa ma intorc in romania cu copilul,de tot,dorind sa inaintez aceasta cauza.motivele cu care cer custodia copilului sunt : incapacitatea mamei lui de ai oferi o educatie si o viata corespunzatoare a unui copil minor (ea detine un bar in gestiune si dupa programul scolar il tine pana seara tarziu la bar),nu se ingrijeste deloc de el(tot timpul cand ma duc sa-l iau e murdar si neingrijit),plus ca acesta persoana care s-a casatorit cu un personaj din lumea interlopa albaneza si ca,consecinta in noiembrie 2009 a fost arestata si condamnata(nu stiu cati ani) cu libertate supravegheata,ea semneaza la politie in fiecare zi...cu acuzatia de trafic de cocaina....iar laboratorul de droguri era in casa unde copilul meu este domiciliat si isi petrecea timpul alaturi de mama .
Pana in prezent nu am apelat la nici ajutor juritic dar frica mea este ca sotul ei va fi cat de curand expulzat in albania si nu as vrea ca ea a plece cu copilul sa traiasca acolo(deja mi-a transmis prin copil aceasta dorinta a ei).ea saptamanal face vizita la inchisoare acompaniata de copil,ceea ce eu nu sunt deloc deacord dar nu exista o lege sa interzica. Ce as putea sa fac???? va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
varvea, utilizator
Da , puteti formula o actiune pentru incredintarea minorului in Romania sau in Italia , conform legii italiene.
Actiunea se dovedeste cu probatorii(acte ,interogatoriu , martori , ancheta sociala ,care concluzioneaza asupra conditiilor de crestere si educare oferite de parinti mminorului).
Puteti lua legatura cu un avocat roman , urmand ca prin procura sa ii acordati dreptul sa va reprezinte in proces.
Trebuie sa faceti dovada cu acte a situatiei juridice a mamei copilului si a conclubinului acesteia.
luati legatura cu un avocat in Italia, mi se pare mult mai usor de probat faptele astea, cat s-au intamplat acolo, poate e si mai usor sa obtineti incredintarea copilului daca va judecati in italia si cred ca ar dura mult mai putin.
in plus, nu aveti cum sa ajungeti cu cel mic in Romania fara acordul mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea custodiei copilului varveaiuli varveaiuli Buna seara, sunt domiciliat in italia.am un copil de 7 ani,nascut in italia, cu o persoana(romanca), cu care am fost in concubinaj,deci nu ne-am ... (vezi toată discuția)
Parintii: 2 nationalitati, minor: calatorie? alyadavid alyadavid Un copil nascut in Italia, mama este romanca, tatal este albanez, necasatoriti, domiciliul in Italia, nasterea declarata doar in Italia. Mama doreste sa ... (vezi toată discuția)
Resedinta obisnuita a minorului marinka24 marinka24 seara buna care este residinta obisnuita a unui minor?,rezultat dintr-o casatorie (mama romanca,tatal italian),nascut in italia,dar numai la 2 luni transferit ... (vezi toată discuția)