avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fondul de garantare al creantelor salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fondul de garantare al creantelor salariale

am hotarare judecatoreasca irevocabila si executorie privind plata drepturilor salariale pe o perioada de 3 luni; Am obtinut incuviintarea executarii silite, dar...nu prea are ce sa-i ia.Pot solicita banii din Fondul de garantare al creantelor salariale, unde este contributor din 2010?
De asemenea, el nu a contribuit la acest fond in perioada 2007-2009, desi era luat in evidenta cu angajati. Pot sa fac ceva in aceasta privinta, vreo sesizare la ITM, pentru a fi obligat sa declare/plateasca retroactiv contributia pentru perioada 2007-2009?
Nedeclararea/neplata contributiei la acest fond in perioada 2007-2009, la care se adauga neducerea la indeplinire a masurilor dispuse de itm de constituire a drepturilor salariale si de inregistrare a contractului de munca cu termen 22.03.2008- pot constitui motive de atragere a raspunderii administratorului?
Precizez ca am facut inca din noiembrie plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti si ...se afla in cercetare.
Din acest fond se asigura plata creantelor salariale ce rezulta din contractele individuale de munca si din contractele colective de munca incheiate de salariati cu angajatorii, impotriva carora au fost pronuntate hotariri judecatoresti definitive de deschidere a procedurii insolventei si fata de care a fost dispusa măsura ridicării, totale sau parţiale, a dreptului de administrare.
Deci se pare ca nu este cazul meu.
Daca solicit proprire pe conturi la trezorerie (nu lucreaza prin banci, deci e inutila proprirea la banci) il afecteaza in vreun fel cand isi achita darile catre stat (impozit, contributii, amenzi) sau executarea silita pentru restante salariale nu il poate atinge in vreun fel pe acest segment al contului din trezorerie?

neducerea la indeplinire a masurilor dispuse de itm de constituire a drepturilor salariale si de inregistrare a contractului de munca cu termen 22.03.2008 si a dispozitiilor hotararii judecatoresti- pot constitui motive de atragere a raspunderii administratorului?
nitmar a scris:

......
neducerea la indeplinire a masurilor dispuse de itm de constituire a drepturilor salariale si de inregistrare a contractului de munca cu termen 22.03.2008 si a dispozitiilor hotararii judecatoresti- pot constitui motive de atragere a raspunderii administratorului?

Pot constitui motive de angajarea raspunderii administratorului aceste fapte invocate de dvs.
Chiar daca societatea nu este in insolventa sau in faliment se poate angaja raspunderea administratorului?
Actiunea de antrenare a răspunderii administratorului trebuie facuta de mine sau de executorul judecatoresc?
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
nitmar, utilizator
Dvs nu puteti promova decat o actiune intemeiata pe dipsozitiile Codului Muncii sau ale Codului Civil ... intrucat, in regimul Legii nr. 85/2006, exercitarea actiunii in raspunderea administratorilor apartine administratorului judiciar sau, dupa caz, lichidatorului.
Legea 31/1990, republicata precizeaza ca ½actiunea in raspundere contra fondatorilor, administratorilor, directorilor, respectiv a membrilor directoratului si consiliului de supraveghere, precum si a cenzorilor sau auditorilor financiari, pentru daune cauzate societatii de acestia prin incalcarea indatoririlor lor fata de societate, apartine adunarii generale, care va decide cu majoritate de voturi½.

Alte discuții în legătură

Concediu odihna cablu cablu buna ziua, am o intrebare legate de acordare CO sunt angajat de 6 luni si mi s a spus ca nu pot inca benefia de CO. Daca Codul Muncii nu face referire la ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat ino2010 ino2010 Bună ziua, Am restante toate zilele din concediul de odihnă pe anul 2016. Angajatorul îmi poate refuza o cerere de efectuare a acestor zile începând de ... (vezi toată discuția)
M-am intors din concediu si am gasit firma inchisa. cum procedez? innovative innovative Buna seara! Saptamanile trecute m-am intors din concediul legal (10 zile) si cand sa ma intorc la munca Luni dimineata, surpriza...biroul era incuiat si ... (vezi toată discuția)