avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Acte aditionale la vechile contracte de munca?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Acte aditionale la vechile contracte de munca?

Am primit o informatie precum, ca ar trebui sa intocmim
-acte aditionale la vechile contracte de munca in care vor fi stabilite obiectivele de performanta si criteriile de evaluare,
-act aditional la regulamentul intern in care trebuiesc stabilite deasemeni obiectIvele si criteriile de performanta pentru fiecare functie din unitate,
-fise de post noi pentru fiecare angajat,in care sa fie prevazute obiectivele de performanta si criteriile de evaluare impuse in CIM
Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:23, 19 Iunie 2011
Da, este adevarat, a se vedea art.17 pct 4, codul muncii 2011.
Cei de la ITM au zis ca nu trebuie facute acte aditioanle la vechile CIM.
Sa fi gresita ei?
Codul muncii 2011

Art 17
2) (partea introductiva modificata prin OUG 65/2005, care la randul ei a fost modificata prin Legea de aprobare 371/2005) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
a) identitatea partilor;
b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
c) sediul sau, dupa caz, domiciliul angajatorului;
d) (lit.d a fost modificata initial prin OUG 65/2005 si apoi prin Legea 40/2011) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
d) (forma anterioara a lit.d inainte de modificarea prin legea 40/2011) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din România sau altor acte normative si atributiile postului ;
d_1) (litera introdusa prin Legea 40/2011) criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului;e) riscurile specifice postului;
f) data de la care contractul urmeaza sa isi produca efectele;
g) in cazul unui contract de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora;
h) durata concediului de odihna la care salariatul are dreptul;
i) conditiile de acordare a preavizului de catre partile contractante si durata acestuia;
j) salariul pe baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul;
k) durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana;
l) indicarea contractului colectiv de munca ce reglementeaza conditiile de munca ale salariatului;
m) (OUG 65/2005, modificata prin Legea de aprobare 371/2005) durata perioadei de proba.

(4) (alineat modificat prin Legea 40/2011) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (2) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

sursa:[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
Popa Adrian, Contabil
luciapap a scris:

Cei de la ITM au zis ca nu trebuie facute acte aditioanle la vechile CIM.
Sa fi gresita ei?


Nu au gresit , intrucat exista un principiu de drept constitutional , si anume: principiul neretroactivitatii legii.
Pentru acestia criteriile de evaluare pot fi prevazute in R.I. si apoi acesta adus la cunostinta lor ...

Insa pentru a vedea care sunt aceste criterii este bine sa se incheie acte aditionale la c.i.m., astfel incat fiecare salariat va sti care sunt criteriile dupa care va fi evaluat.
Doresc sa stiu :
- daca mesajul de mai jos este ok din pct de vedere legal si daca nu ar fi ceva obiectii
- este normal ca intr-un contract sa apara generic ce anume trebuie sa faca un angajat, si evaluarea pe criterii exacte sa se faca fara un act semnat?
eu ma consider ca angajat in dezavantaj: in acest context nu voi putea nici odata sa am un act clar cu ce anume trebuie sa fac , in schimb anagajatorul poate modifica intern ce vrea cind vrea.
- pe caz concret de evaluare - eu imi atribui obiective care trebuie sa se lege la obiectivele sefului iar el la aproba, pare ok la prima vedere doar ca la final de an totul poate fi interpretat si deci evaluarea poate fi "proasta" si deci conform cu contractul semant - anagajatorul poate sa te de-a afara.


Mesajul in discutie:
In contextul recentelor modificari ale legislatiei muncii, respectiv Codul Muncii si pachetul de Dialog Social, dorim sa va informam ca noile prevederi legale fac referire la criteriile de evaluare a activitatii profesionale a angajatilor, aplicabile la nivelul angajatorului.
In acest sens, vă aducem la cunoştinţă faptul ca, in temeiul art. 17 alin. (5) coroborat cu art. 17 alin. (3) lit. e) din Codul muncii – Legea nr. 53/2003, republicata, se opereaza o modificare prin efectul legii in contractul individual de munca al angajatilor x Romania si anume introducerea de drept a criteriilor de evaluare a activitatii profesionale aplicabile la nivelul angajatorului x dupa cum urmeaza:
„Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul x sunt:
a) Obiective, rezultate si indicatori individuali de performanta, conform procedurilor interne;
b) Competente si abilitati demonstrate in activitatea profesionala;
c) Comportament si atitudine conforme culturii organizationale promovate in companie.
Evaluarea activitatii profesionale individuale se va efectua in conformitate cu politicile si procedurile interne ale companiei x
In vederea respectarii prevederilor legale, fiecare angajat va primi in perioada urmatoare, prin intermediul reprezentantilor Departamentului Resurse Umane, o notificare individuala referitoare la elementele mai sus mentionate.

Alte discuții în legătură

Noul cod al muncii carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Stie cineva care este articolul care face referire la evaluarea profesionala, criterii de evaluare ? Nu mai stiu ce nr. are - mi-aduc insa aminte ca scria \" ... (vezi toată discuția)
Modificare cim de la 01.05.2011 giacris giacris In momentul in care va intra in vigoare noul Cod al muncii, respectiv din 01.05.2011, vor trebui modificate prin act aditional si CIM ale angajatilor deja ... (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii lawritza lawritza ma puteti ajuta cu un model de oboective de performanta si criterii de evaluare va multumesc:D (vezi toată discuția)