avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri europene pentru dezvoltarea rurala apa si ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri europene pentru dezvoltarea rurala apa si canalizare!

Intrebare.
Daca la mine in comuna as introduce pe banii mei (ai firmei pe care o detin) reteaua de apa si canalizare exista posibilitatea de ai recupera prin fonduri europene nerambursabile?
Cel mai recent răspuns: danmures , utilizator 14:23, 2 Mai 2011
Nu este pozibil. Antai trebuie sa isi faca studiul de prezabilitate, si proiectul primariei. Si sa ofera posibilitatea de PPP sau alt forme de achizitii publice prin aplicarea OUG 34/2006, precum si Legea 178/2010 legea parteneriatului public-privat. Cel mai bun lucru este sa citesti bine aceasta ultima legea si sa urmaresc adresa web ai Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice. Acolo zice: Î
nainte de a demara o procedură pentru atribuirea unui contract de achiziţie publică, autoritatea contractantă trebuie să fie în măsură să identifice oportunităţile de finanţare pentru îndeplinirea în bune condiţii a respectivului contract, oportunităţi traduse prin certitudinea existenţei, la momentul încheierii contractului, a sumelor necesare pentru executarea obligaţiilor de plată asumate prin contractul respectiv. Cu alte cuvinte, din punct de vedere al legislaţiei privind achiziţiile publice, iniţierea unei proceduri de atribuire nu este strict legată de asigurarea fondurilor.
Pe de altă parte, articolul 94 din HG nr. 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publică din OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu modificările şi completările ulterioare,
instituie în sarcina autorităţii contractante obligaţia de a verifica, înainte de momentul semnării unui contract de achiziţie publică, respectarea dispoziţiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenţa legislaţiei privind finanţele publice. Precizăm faptul că interdicţia pentru autorităţile contractante de a încheia un angajament legal în sensul dispoziţiilor Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, aşa cum este un contract de achiziţie publică ce reprezintă o bază legală pentru angajarea fondurilor publice ale unei autorităţi contractante, fără existenţa certă a surselor de finanţare necesare îndeplinirii obligaţiilor de plată asumate prin angajamentul respectiv, rezultă din prevederile care reglementează finanţele publice.
Multumesc mult pentru raspuns.
Nu este posibil, din doua motive:
1) Nu puteti face un proiect cu fonduri europene pe un teren care nu va apartie. Cum investitia dvs. se face si pe terenul proprietate publica, aici e primul considerent.
2) Nu sunt eligibile (nu se deconteaza) cheltuieli realizate inainte de semnarea contractului de finantare.

Ca regula generala, proiectele de infrastructura se pot realiza cu fonduri europene numai de autoritatile publice locale, nu si de persoane fizice sau juridice private. Dvs. si firma dvs. puteti avea cel mult rol de promotor al unui astfel de proiect, dar solicitantul trebuie sa fie consiliul local. Cu observatia ca pentru mediul rural ultima sesiune de depunere a fost in 2009, deoarece s-au solicitat atunci toti banii alocati pana in 2013.

Mai departe citatul de mai sus e bun, doar ca n-are legatura. =D>
Am inteles. Mersi mult tuturor de informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradinita particulara utc utc Care sunt conditiile de a beneficia de fonduri nerambursabile in vederea infiintari unei gradinite particulare? (vezi toată discuția)
Infiintare azil de batrani just.rain just.rain buna ziua, m-ar interesa daca este posibila accesarea de fonduri nerambursabile pentru infiintarea unui azil de batrani in mediul rural. mentionez ca momentan ... (vezi toată discuția)
Procedurã de achiziþii simplificatã pentru beneficiarii de fonduri europene din mediul privat Daniela Bolog Daniela Bolog Beneficiarii din mediul privat vor derula o procedură simplificată în cazul achiziţiilor de bunuri de peste 30.000 de euro, a celor de servicii cu o ... (vezi toată discuția)