Din cate stiu eu gradinitele particulare nu reprezinta proiecte finantabile.
Daca ar fi fost, s-ar fi finantat prin POSDRU - Axa prioritara 1: Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice , DMI 1: Acces la educatie si formare profesionala initiala de calitate. Din pacate, citind Ghidul Solicitantului, nu regasim acest tip de activitate printre cele enumerate ca eligibile pt. finantare.
Pentru elucidare, consultati site-ul FSE Romania, sectiunea Programul Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane, downloadati documentul cadru si cititi-l cu atentie.
Gradinitele particulare NU sunt eligibile pentru finantare din fonduri europene.
Pot primi finantare (prin FEADR - PNDR, Masura 322 - Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale) gradinitele din mediul rural, prin intermediul reprezentantilor lor legali. In aceasta situatie ar exista, teoretic, posibilitatea infiintarii unui PPP - parteneriat public - privat impreuna cu administratia locala. Puteti consulta lista de proiecte de pe site-ul MADR sa aflati daca s-a incumetat cineva pana acum la asa ceva..
:sorry:
Buna ziua! Pentru o gradinita particulara se pot obtine fonduri nerambursabile 100% conf HG 1164 din 2007 modificata cu HG 803 din iul 2009, unde sunt eligibile aproape toate codurile CAEN si cel pentru activ de ingrijire zilnica pt copii sau activ recreative, 8891, 9329.
Buna ziua!
Am inteles ca pentru gradinite particulare nu se aloca fonduri nerambursabile, dar daca as infiinta o gradinita sub forma unei Asociatii non-profit care ar fi sansele sa obtin finantare?
Multumesc anticipat,
Anca