avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... declaratii, formulare care trebuiesc depuse de un PFA, ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

declaratii, formulare care trebuiesc depuse de un PFA, CAEN 6622

Sunt PFA in activitati ale agentilor si brokerilor de asigurari (CAEN 6622), lucrez pe baza unui contract de mandat incheiat cu un broker de asigurari. Punctul de lucru este un altul decat sediul social, punctul de lucru este un chiosc (nu stiu daca este relevant). Brokerul imi retine 16% impozit, conform contractului incheiat.
Am intrebat la Adm.Financiara Locala ce declaratii ori formulare am obligativitatea de a depune la dansii pe parcursul derularii activitatii. Mi s-a raspuns ca ar fi : declaratia 200 si formularul de inscriere 070 - pentru obtinerea CIF-ului, necesar la deducerea cheltuielilor.
Pentru a avea o a doua parere am sunat la Adm.Financiara Judeteana si de acolo mi s-a raspuns astfel: "datorita faptului ca brokerul imi retine 16% impozit, acesta este impozitul final (cf. Cod Fiscal, Art 52 - Activitati independente) - in acest caz nu se pot face deduceri de cheltuieli, nu este cazul pentru contabilitate in partida simpla (neputand deduce cheltuieli) si nici declaratia 200 nu este necesar a fi depusa, deoarece impozitul final mi se retine la sursa. Iar obtinerea CIF-ului nu este necesara.
Doar daca optez pentru retinerea a 10% impozit de catre broker si 6% sa il platesc eu - abia atunci se pune problema contabilitatii in partida simpla, a declaratiei 200, inregistrarii pentru obtinerea CIF-ului si a decontarii cheltuielilor".
Intrebarea mea pentru dvs este: care dintre cele 2 raspunsuri este cel bun? T

Alte discuții în legătură

Expert contabil profesie libera ingerasmic ingerasmic Buna ziua, Am obtinut calificarea de expert contabil si as dori sa profesez in mod individual,dar nu reusesc sa-mi dau seama sub ce forma trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Predare incasari camellia_camy camellia_camy Buna ziua ! Sunt agent asigurari cu retinere la sursa10 % si din restul de 6 % deduc cheltuielile. Brokerul de asigurari imi cere mai nou sa emit factura la ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea pfa maria85 maria85 Bana ziua, as dori sa aflu cum se tine contabilitatea pentru pfa. De ce registre am nevoie? Pot sa fac contabilitatea pe calculator sau este imperios necesar ... (vezi toată discuția)