Buna ziua ! Sunt agent asigurari cu retinere la sursa10 % si din restul de 6 % deduc cheltuielile. Brokerul de asigurari imi cere mai nou sa emit factura la predarea borderourilor de incasari dar nu stiu in ce consta acest lucru. Pot sa-mi deduc cheltuielile in continuare sau imi opreste direct 16 %. Va rog sa ma lamuriti cum ar trebui sa procedez si cum ma inregistrez in contabilitate (pe care o tin in partida simpla) cu aceste facturi .Va multumesc !
Cred ca nu m-am facut prea bine inteleasa,incerc sa ma explic : predarea incasarilor o faceam pana acum pe baza de borderou,acum brokerul doreste sa emit factura .Puteti sa-mi spuneti ce fel ar trebui completata aceasta factura ? Va multumesc !
Pfa agent asigurari
corneliao
Anul trecut am fost colaborator la un broker de asigurare dar nu am avut incasari mari. anul acesta pt a continua sa fac asigurari trebuie sa fiu PFA? si daca ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.