avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... BORDEROU PLATA ARENDA IN NATURA - RJIP
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

BORDEROU PLATA ARENDA IN NATURA - RJIP

Buna seara si LA MULTI ANI!

Stie cineva cum se trece in Registrul Jurnal de Incasari si Plati un Borderou cu plata in NATURA? Pot sa il trec la PLATI numerar? Am vazut la cineva ca trecea suma echivalenta a produselor din borderou pe acelasi rand si la incasari si la plati. Cum este corect? Borderoul cu plata in BANI banuiesc ca se trece la PLATI numerar (ca o chitanta) :-?? (Este vorba de un PFA ce are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor si tine contabilitatea in partida simpla. Pamantul lucrat este luat in arenda, iar borderourile intocmite sunt pentru plata arendei.)

Multumesc anticipat! :-)
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
gina.lucia, utilizator
Cel mai recent răspuns: ana_abo , utilizator 21:31, 7 Ianuarie 2012
Chiar daca multumiti anticipat, cred ca, daca cineva v-ar pune in felul acesta niste intrebari la care, poate, ati avea raspuns, n-ati putea-o face. Sunt dispus la provocari.

Din ce ati postat mai sus eu nu inteleg nimic.

Cum se trece in Registrul Jurnal de Incasari si Plati un Borderou cu plata in NATURA? :-)
De exemplu pentru un SRL se face borderou iar acesta se inregistreaza in contabilitate ca si o factura chiar unii emit o factura (aici TVA) dupa borderou, apoi se inregistreaza si pe cheltuiala apoi trebuie si descarcarea magaziei de produse unde se pune contul 711 pe debit si contul 345 pe credit.
Prin urmare avem cont de venit si pe debit si pe credit si un cont de cheltuiala pe debit.

Factura se face pt.ca se considera plata arendei exact ca o vanzare iar apoi plata arendei se evid.ca o cheltuiala.
ana_abo a scris:

De exemplu pentru un SRL se face borderou iar acesta se inregistreaza in contabilitate ca si o factura chiar unii emit o factura (aici TVA) dupa borderou, apoi se inregistreaza si pe cheltuiala apoi trebuie si descarcarea magaziei de produse unde se pune contul 711 pe debit si contul 345 pe credit.
Prin urmare avem cont de venit si pe debit si pe credit si un cont de cheltuiala pe debit.

Factura se face pt.ca se considera plata arendei exact ca o vanzare iar apoi plata arendei se evid.ca o cheltuiala.

Daca dai bani in locul produselor mai intai trebuie sa vinzi produse sa ai bani, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata arendei cabrancea76 cabrancea76 Cum se inregistreaza in contabilitate in partida simpla, plata arendei in bani? multumesc. (vezi toată discuția)
Inregistrare arenda ramona chisalita ramona chisalita Buna ziua. Am o nelamurire legata de inregistrarea arendei: la momentul la care se faca plata arendei in natura (613=461), se mai intocmeste nota contabila ... (vezi toată discuția)
Monografie/documente societate cu activitate agricultura freenicos freenicos Va rog daca ma puteti ajuta cu o monografie specifica activitatilor agricole.Nu inregistrarile contabile ma omoara (ca sunt logice)cat documentele ... (vezi toată discuția)