avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Tergiversare dosar dauna, fals in datare document.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Tergiversare dosar dauna, fals in datare document.

Către,
Societatea de Asigurare Reasigurare ARDAF S.A.
Sucursala Ardaf Vâlcea
Departament Daune
Dosar nr. 317530038
In atenţia domnului inspector Sebastian Popescu

Privitor la adresa dumneavoastră nr.213/07.04.2011, în care î-mi comunicaţi intenţia societăţii de a desfăşura investigaţii privind producerea accidentului, vă aduc la cunoştinţă următoarele:
1.Conform PROCESULUI VERBAL seria CC nr.8832115/27.03.2011 întocmit de către agentul VOICU CONSTANTIN Politia Piteşti, la care am participat atât eu cat şi BADEA CONSTANTIN în calitate de conducător auto vinovat de producerea accidentului, precum şi PANAIT LAURENTIU EDUARD în calitate de Manager General al SC COMALIMENT TITAN S.A. – proprietar al autoturismului AG 02 AAY, au fost consemnate avariile vizibile ale celor două maşini implicate în accident;
2.La data de 27.03.2011 în jurul orei 11.00 mă aflam în trafic în faţa ,,Spitalului Militar” Piteşti (locul unde s-a produs evenimentul rutier) cu autoturismul proprietate personală cu număr de înmatriculare AG 26 CTN, însoţit de:
- BADEA ION domiciliat în comuna Ciofrângeni judeţul Argeş;
- BALAN ION domiciliat în comuna Poienarii de Argeş judeţul Argeş;
- fiul meu Matei Răzvan – minor;
3.La locul accidentului s-a deplasat un echipaj al Poliţiei Rutiere Piteşti pentru degrevarea traficului, datorita faptului că ambele maşini nu se puteau deplasa cu mijloace proprii.
La solicitarea echipajului de Poliţie s-a intervenit cu autoutilitara Administraţiei Domeniului Public (cea care ridică maşinile parcate necorespunzător), autoturismul proprietatea mea fiind încărcat din trafic cu roata dreaptă ruptă, aceasta fiind pusă pe platforma sub pragul maşinii de către lucrătorii ADP şi descărcată pe strada limitrofă ,,Spitalului Militar”.

Întrucât la acest eveniment au fost prezente două persoane majore, acestea pot depune la dosar în cazul în care solicitaţi, declaraţii autentificate conform Art.292 din Cod Civil, în calitate de martori participanţi la eveniment (se regăsesc în pozele depuse la dosar).
De asemenea învinuitul de producerea accidentului, se afla în autoturism cu soţia şi copilul conform declaraţiilor acestuia de la faţa locului.
Accidentul s-a produs într-o zonă publică foarte circulată, nu pe ascuns, pe câmp sau în pădure, ce ar putea genera suspiciuni din partea dumneavoastră.
Datorita opiniei publice prezente la accident, au fost făcute şi pozele accidentului pe motivul că ,,nu o să vă recunoască asiguratorul”, fiind deja cunoscută practica invocării art.36 (2) din Ordinul 5/2010 CSA.
Având în vedere cele mai sus menţionate, nu înţeleg lipsa motivaţiei scrise a invocării art.36 (2) din Ordinul CSA nr. 5 / 2010.
Va aduc la cunoştinţă de asemenea că autoturismul proprietatea mea, se află sub contract de comodat legalizat la Notar Public Granciu Aurel din Curtea de Argeş, cu firma SC ADI SAN SOFT SRL.
În baza celor afirmate mai sus consider că nu vă rămân suspiciuni, decât cele referitoare la moralitatea mea, a poliţiştilor investigatori, respectiv la competenţa acestora, fapt ce contravine art.246 din Cod Penal.
Menţionez ca datorită şocului accidentului nu am sesizat şi deteriorarea stării de sănătate,
spre informarea dumneavoastră în anul 2000 am fost operat pe coloană.
Problemele medicale generate de accident le voi comunica societăţii dumneavoastră în momentul confirmării gravităţii lor de către specialiştii abilitaţi.
Încheiat în două exemplare azi 11.04.2011, câte unul pentru fiecare parte.

Cu stima, Reprezentant
Ing. Matei Adrian Ardaf Sucursala Vâlcea

Ardaf i-mi da nr.221/08.2011 la aceasta adresa, desi eu m-am prezentat in
11.04.2011 cand expirase cele 10 zile.
Sunt acceptate astfel de falsuri sau neglijente de CSA unde am facut ultima
reclamatie?
Fiti va rog mai clar, la ce termen de 10 zilie (expirat) va referiti si in ce masura afecteaza cazul dumneavoastra.
Potrivit Ordinului 5/2010 CSA:
Asigurătorul RCA poate desfăsura investigaii privind producerea accidentului, în termen de cel mult 3 luni de la data avizării producerii evenimentului asigurat, în condiiile în care respectivul accident nu face
obiectul unor cercetări efectuate de autorităile publice.
Asigurătorul RCA are obligaia să comunice în scris asiguratului si păgubitului intenia de a desfăsura investigaii privind producerea accidentului, în termen de maximum 10 zile de la data avizării daunei.
În termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de către partea prejudiciată ori de către asigurat, asigurătorul RCA este obligat:
a) fie să răspundă cererii pării solicitante, formulând oferta de despăgubire potrivit propriilor investigaii cu privire la producerea evenimentului asigurat, în cazul în care se dovedeste îndeplinirea condiiilor de asigurare
si producerea riscurilor acoperite prin asigurarea obligatorie RCA;
b) fie să notifice pării prejudiciate motivele pentru care nu a aprobat, în totalitate sau parial, preteniile de despăgubire.
Data avizare dauna 28.03.2011, data informare privind investigare 36 (2) 07.04.2011 (email), iar informarea in scris 11.04.2011 prin CURIER.
Mai are dreptul sa faca investigatii?
Incercand sa dateze un document din 11.04.2011 cu 08.04.2011, inspectorul
se lega de copia CI al vinovatului, carnet sofer si alte tipicareli, trimise in 30.03.2011 ca fiind ultimul document la dosar.
Astfel cu data de 08.04.2011 considerand ca am fost informat verbal (avea posibilitatea sa-mi dea si scris dar nu a).
In acest caz, informarea dvs. s-a facut in termenul de 10 zile , daca luam in considerare mesajul transmis pe mail in 07.04.2011. Este considerata valabil transmisa pe mail, intrucat legea nu prevede o anumita modalitate de transmitere ci numai forma scrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin csa nr 812/27.11.2009 art 36 zongu zongu Ideea e ca eu am avut un accident in care nu eu am fost vinovatul. Am fost la politie si s-a intocmit proces verbal de constatare in care cel care a provocat ... (vezi toată discuția)
Bcr asigurari, neplata la 3 luni robertto_robertto robertto_robertto buna ziua ! am si eu o problema lagata de neplata unui dosar de dauna la bcr asigurari, accidentul s a intamplat in ianuarie mai precis pe 20.01.2012 am fost ... (vezi toată discuția)
Societatea de asigurari nu vrea sa plateasca dauna adycostea adycostea sunt pagubit intr-un accident auto si soc de asigurari nu vrea sa plateasca dauna pe motive subiective! vreau sa ii dau in judecata si sa ma reprezint ... (vezi toată discuția)