avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru lipsa avizului de insotire a marfii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru lipsa avizului de insotire a marfii

Buna ziua. Firma noastra a primit prin posta un proces verbal de contraventie de la ARR, prin care am fost sanctionati cu amenda pentru ca soferul nu ar fi avut la bord avizul de insotire a marfii. La descrierea faptei, agentul constatator a consemnat faptul ca soferul
"nu a detinut la bord documentul de transport pe marfa, adica avizul de insotire a marfii conform art. 40 alin 4 din OMTCT 1892/2006".
M-am uitat in legea amintita si la articolul mentionat, 40 alin 4, se spune asa:
"Pentru transportul rutier public de mărfuri în trafic internaţional, prin document de transport se înţelege scrisoarea de transport C.M.R. prevăzută de la Convenţia C.M.R."

Intr-adevar, legea respectiva mentioneaza ca, "Pentru transportul rutier în cont propriu de mărfuri în trafic naţional, prin document de transport se înţelege avizul de însoţire al mărfurilor", dar la un alt articol si anume art. 42 alin 4 si nu art. 40 alin 4.

E suficienta aceasta eroare pentru ca procesul verbal sa fie declarat nul absolut de catre instanta?
Pe de alta parte, noi stim ca, daca soferul prezinta factura pentru marfa transportata catre client, nu mai este necesara si prezentarea avizului de insotire a marfii. Noi nu am mai fost sanctionati pentru aceasta pana acum, desi nu am emis avize de insotire a marfii cand erau facturi la bordul masinii de transport. Putem sa ne aparam si cu acest argument?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: robertsega32 , utilizator 13:08, 2 Mai 2011
Mai am o intrebare. In Procesul verbal se mentioneaza ca plangerea se depune la Agentia ARR care a constatat contraventia, agentie care, la randul ei, o va inainta instantei competente. E corect? Eu vreau sa depun plangerea direct la instanta. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Document de transport aartist aartist Buna-ziua, Pentru un transport rutier de marfuri contractul reprezinta documentul de transport? (vezi toată discuția)
Transport marfa din strainatate demonel demonel salutare. am si eu o nelamurire. daca de exemplu am o masina mare(renault traffic) pot transporta produse din ue in cantitati mai mari?(am bon pe produse si ... (vezi toată discuția)
Scrisori de transport marisebas speed marisebas speed Ini poate spune cineva ce regim au scrisorile de transport si in ce registre se inregistreaza (vezi toată discuția)